Jehněčí kofty s celozrnnými plackami a okurkovým dipem

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Kofty:

  • 120 g mletého jehněčího masa (koupíte např. v Icelandu)
  • 1 malá šalotka
  • 1 menší stroužek česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Snítka oregana anebo ½ lžičky sušeného

Placky:

  • 70 g hladké špaldové celozrnné mouky
  • 140 ml vody
  • Špetka soli

Okurkový dip:

  • 50 g salátové okurky
  • 40 g bílého hustého jogurtu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Salátek z červené řepy:

  • 80 g uvařené červené řepy
  • 1 čajová lžička červeného vinného octa
  • 1 čajová lžička olivového oleje
  • Špetka drceného římského kmínu
  • Sůl

Postup

1

Cibuli šalotku nakrájejte na menší kusy. Česnek nakrájejte na plátky. Rozmrzlé mleté maso vložte do nožového mixéru. Přidejte šalotku, česnek, sůl, pepř a oregano. Promixujte.

2

Z hmoty vytvarujte 4 placičky. Nechte v chladu uležet.

3

Mouku promíchejte s vodou a solí. Nechte asi 10 minut uležet.

4

Červenou řepu nakrájejte na drobné kostky. Vložte do misky. Promíchejte s octem, olejem, solí a římským kmínem.

5

Okurku nakrájejte na slabé plátky. Vložte do misky. Přidejte sůl, pepř a jogurt a promíchejte.

6

Z litého těsta upečte 2 stejně velké placky. Propékejte je mírně, na středním ohni.

7

Na vedlejší rozehřáté pánvi rozetřete olej a kofty opékejte asi po 3-4 minutách z obou stran.

8

Servírovat můžete kofty zabalené do placek s okurkovým dipem, posypané červenou řepou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlé cuketové mini pizzy se strouhaným sýrem a salámem

Energetické ovesné trojhránky s javorovým sirupem a skořicí do 30 min

Halloweensky koláč s jablkami

Root beer bábovka

Focaccia

Křupavý losos s tatarskou omáčkou

Čokoládový chlebíček s mandlemi

Cibulová polévka s uzenou paprikou

Bazalkovo-citrónové cupcaky

Luxusní losos gravlax s hořčičnou omáčkou

Pečená dýně hokkaidó s medovo-česnekovou zálivkou

Květák pečený v troubě