Jehněčí kofty s celozrnnými plackami a okurkovým dipem
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Kofty:
- 120 g mletého jehněčího masa (koupíte např. v Icelandu)
- 1 malá šalotka
- 1 menší stroužek česneku
- Sůl
- Pepř
- Snítka oregana anebo ½ lžičky sušeného
Placky:
- 70 g hladké špaldové celozrnné mouky
- 140 ml vody
- Špetka soli
Okurkový dip:
- 50 g salátové okurky
- 40 g bílého hustého jogurtu
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
Salátek z červené řepy:
- 80 g uvařené červené řepy
- 1 čajová lžička červeného vinného octa
- 1 čajová lžička olivového oleje
- Špetka drceného římského kmínu
- Sůl
Postup
1
Cibuli šalotku nakrájejte na menší kusy. Česnek nakrájejte na plátky. Rozmrzlé mleté maso vložte do nožového mixéru. Přidejte šalotku, česnek, sůl, pepř a oregano. Promixujte.
2
Z hmoty vytvarujte 4 placičky. Nechte v chladu uležet.
3
Mouku promíchejte s vodou a solí. Nechte asi 10 minut uležet.
4
Červenou řepu nakrájejte na drobné kostky. Vložte do misky. Promíchejte s octem, olejem, solí a římským kmínem.
5
Okurku nakrájejte na slabé plátky. Vložte do misky. Přidejte sůl, pepř a jogurt a promíchejte.
6
Z litého těsta upečte 2 stejně velké placky. Propékejte je mírně, na středním ohni.
7
Na vedlejší rozehřáté pánvi rozetřete olej a kofty opékejte asi po 3-4 minutách z obou stran.
8
Servírovat můžete kofty zabalené do placek s okurkovým dipem, posypané červenou řepou.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}