
Korpus
Náplň
Půl hodiny předem si vyndáme vejce z ledice, aby měly pokojovou teplotu a povedl se nám vyšlehat krásně tuhý a nadýchaný sníh.
Předehřejeme troubu na 190 stupňů.
Pustíme se do přípravy piškotu. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky zatím dáme stranou, použijeme je za chvíli.
Žloutky vyšleháme do krásně husté nadýchané pěny.
Do žloutkové pěny postupně zašleháme prosáté kakao a stevii.
Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha a postupně je zlehka vmícháme do kakaového základu.
Nakonec zlehka vmícháme rýžovou mouku.
Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme cca 8 minut.
Na tvarohovou nápň rozmícháme tvaroh se zakysanou smetanou, vanilkovým extraktem a medem.
Jahody pouze umyjeme a překrojíme na poloviny a vyskládáme je na na vychladlý piškot tak, aby zaplnily celou plochu.
V malé misce rozmícháme želatinu v trošce horké vody. Přimícháme k ní asi dvě lžíce tvarohové směsi a nakonec přidáme k hotovému krému.
Tvarohový krém nalijeme do formy na jahody a necháme alespoň čtyři hodiny tuhnout v ledici.
Doba přípravy: 30 minut + 4 hodiny na ztuhnutí dortu