Celozrnné dýňové muffiny
Zatímco před pár lety o dýni nikdo ani nezavadil, dnes je prakticky ikonou podzimu. Byla by škoda, nechat ji bez povšimnutí, když se z ní dá tvořit spousta dobrých receptů.

Ingredience na 6 porcí
- 100 g dýně, nastrouhané nahrubo
- 30 g třtinového cukru
- 50 g drcených vloček
- 1 vejce
- 15 g kokosového tuku (nebo oleje)
- 80 g špaldové mouky
- 8 g prášku do pečiva (s vinným kamenem – prodává např. Dr. Oetker nebo najdete ve zdravé výživě)
- 20 g dýňových semínek
- skořice
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Na plech narovnejte formičky na muffiny.
Ovesné vločky vložte do kastrůlku, přidejte cukr a přelijte 150 ml horké vody (nebo mléka). Nechte nabobtnat.
Nastrouhanou dýni vložte do misky, smíchejte ji s tukem, vejcem, skořicí a semínky. Přilijte vločkovou směs, přisypte mouku s kypřicím práškem a promíchejte.
Směsí naplňte asi 6 muffinových formiček, můžete posypat semínky pečte 35–40 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Dýně Vegetariánské