fbpx

Celozrnné dýňové muffiny

Zatímco před pár lety o dýni nikdo ani nezavadil, dnes je prakticky ikonou podzimu. Byla by škoda, nechat ji bez povšimnutí, když se z ní dá tvořit spousta dobrých receptů.

Celozrnné dýňové muffiny

Ingredience na 6 porcí

  • 100 g dýně, nastrouhané nahrubo
  • 30 g třtinového cukru
  • 50 g drcených vloček
  • 1 vejce
  • 15 g kokosového tuku (nebo oleje)
  • 80 g špaldové mouky
  • 8 g prášku do pečiva (s vinným kamenem – prodává např. Dr. Oetker nebo najdete ve zdravé výživě)
  • 20 g dýňových semínek
  • skořice

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Na plech narovnejte formičky na muffiny.

2

Ovesné vločky vložte do kastrůlku, přidejte cukr a přelijte 150 ml horké vody (nebo mléka). Nechte nabobtnat.

3

Nastrouhanou dýni vložte do misky, smíchejte ji s tukem, vejcem, skořicí a semínky. Přilijte vločkovou směs, přisypte mouku s kypřicím práškem a promíchejte.

4

Směsí naplňte asi 6 muffinových formiček, můžete posypat semínky pečte 35–40 minut.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře