Chřestové risotto s pancettou

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 380 g rýže Arborio
  • 80 g pancetty
  • 40 g nastrouhaného sýra typu parmazán
  • 40 g másla
  • 3 zeleninové bio bujóny (nebo pravý vývar, máte-li)
  • 3 větší stroužky česneku
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 1 větší cibule
  • 1 l vroucí vody
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • hrst pinií nebo posekaných kešu
  • pár lístků šalvěje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Postup

1

Svaříme si vodu s bujóny a lžící citrónové šťávy. Chřest omyjeme, odkrájíme nebo odlámeme spodní dřevnaté části, a také poupátka. Středy nakrájíme na dvoucentimetrové špalíky a dáme na 2 minuty povařit do vývaru. Po dvou minutách je vyndáme děrovanou naběračkou do misky. Do vývaru dáme na minutu poupátka. Pak je také vyndáme a necháme na talířku na ozdobení hotového pokrmu. Uvařený chřest můžeme šokově zchladit ledovou vodou, aby zůstal pěkně zelený. Vývar použijeme na uvaření rýže.

2

Pancettu nakrájíme na širší nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Do většího kastrolu nalijeme trochu olivového oleje a polovinu množství nakrájené pancetty na něm osmažíme. Přidáme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Přisypeme suchou rýži a opečeme ze všech stran, až trošku zprůhlední. Poté zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a necháme minutku vydusit. Podlijeme trochou vývaru, přiklopíme a zase vydusíme. Tímto způsobem pokračujeme dokud rýže nebude na skus.

3

Zbytek pancetty opečeme na troše oleje dokřupava včetně oříšků a pokrájené šalvěje.

4

Do rýže dáme zbytek vývaru, máslo a sýr a necháme rozpustit. Pak přisypeme všechen chřest, ještě promícháme a hned rozdělíme na talíře, posypeme orestovanou pancettou a hned podáváme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvové karbanátky s uzeným tofu

Houbová omáčka

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Zapečené tortellini s ragú

Mrkvový dort s mascarpone

Pohanková kaše

Palačinkový dort s čokoládovým krémem a jahodami.

Zelené kuřecí kari

Kuřecí prsa s teriyaki omáčkou, rýží a zeleninou

Mrkvovo-jablkové muffiny (bez mouky)

Arašídový dort s banánovým krémem a slaným karamelem

Jablíčkový koláč s margotkou