Jemné čtverečky s vláčným citrónovým krémem
Křupavé čtverečky s opravdu jemným citronovým krémem. Skvěle doplní odpolední čaj či kávu.

Ingredience
Těsto
- 1 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1/2 lžičky soli
- 8 lžic změklého másla
Krém
- 7 žloutků + 2 celá vejce
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2/3 hrnku citrónové šťávy
- 1/4 hrnku strouhané citrónové kůry
- špetka soli
- 4 lžíce másla
- 3 lžíce smetany ke šlehání
Postup
Čtvercovou formu o velikosti 22 cm vyložte alobalem a vymažte olejem.
Do mísy dejte mouku, cukr a sůl. Smíchejte a přidejte máslo. Zamíchejte jen tak, aby se vytvořily hrudky.
Natlačte těsto na dno mísy a dejte formu do lednice na půl hodiny.
Předehřejte troubu na 180 °C. Pečte korpus přibližně 20 minut dozlatova.
V míse rozšlehejte žloutky s vejci, přidejte cukr, citrónovou kůru, šťávu a sůl.
Přendejte směs do rendlíku a přidejte máslo. Za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Přilijte smetanu a zamíchejte dohladka.
Nalijte směs na teplý korpus a dejte péct na 10 až 15 minut. Nechte úplně chladnout a nakrájejte na čtverečky.
Mohlo by vás zajímat:
Citrón moučník sladké recepty snadné recepty Dezerty
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře