Dýňové muffiny s bazalkou a sýrem feta
Muffiny jsou krásně měkké, vláčné a díky čerstvé bazalce voňavé. Nejlepší jsou ještě teplé s čerstvou zeleninou nebo salátem.

Ingredience na 10 porcí
Suché ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka mletého zázvoru
- 1 hrnek nasekané čerstvé bazalky
Mokré ingredience:
- 70 ml rozpuštěného másla nebo oleje (použila jsem olivový)
- 200 ml bílého jogurtu
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- 1 hrnek na kostičky nakrájené a opečené dýně
- 1/2 hrnku na kostičky nakrájeného sýru feta (nebo jiný sýr balkánského typu)
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Troubu předehřejte na 190 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo použijte silikonové.
Dýni rozkrájejte na malé kostičky a opečte na lžíci olivového oleje na pánvi. Můžete lehce osolit. Nechte vychladnout. Sýr rozkrájejte na malé kostičky.
Ve větší míse dobře smíchejte všechny suché ingredience včetně nasekané bazalky. Ve druhé misce lehce našlehejte všechny mokré ingredience kromě dýně a sýra.

Mokré ingredience nalijte do mísy se suchými ingrediencemi a zlehka promíchejte, tak aby zůstaly suché kusy mouky. Přidejte fetu a dýni a promíchejte.

Naplňte do připraveným košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 - 25 minut. Vyndejte z trouby a nechte ve formě pár minut vychladnout, pak opatrně přendejte na talíř.

Poznámka
Podávejte ještě teplé s čerstvou zeleninou nebo salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Dýně
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře