fbpx

Dýňové muffiny s bazalkou a sýrem feta

Muffiny jsou krásně měkké, vláčné a díky čerstvé bazalce voňavé. Nejlepší jsou ještě teplé s čerstvou zeleninou nebo salátem.

Dýňové muffiny s bazalkou a sýrem feta

Ingredience na 10 porcí

Suché ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka mletého zázvoru
  • 1 hrnek nasekané čerstvé bazalky

Mokré ingredience:

  • 70 ml rozpuštěného másla nebo oleje (použila jsem olivový)
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 1 hrnek na kostičky nakrájené a opečené dýně
  • 1/2 hrnku na kostičky nakrájeného sýru feta (nebo jiný sýr balkánského typu)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Troubu předehřejte na 190 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo použijte silikonové.
Dýni rozkrájejte na malé kostičky a opečte na lžíci olivového oleje na pánvi. Můžete lehce osolit. Nechte vychladnout. Sýr rozkrájejte na malé kostičky.

2

Ve větší míse dobře smíchejte všechny suché ingredience včetně nasekané bazalky. Ve druhé misce lehce našlehejte všechny mokré ingredience kromě dýně a sýra.

Dýňové muffiny s bazalkou a sýrem feta
3

Mokré ingredience nalijte do mísy se suchými ingrediencemi a zlehka promíchejte, tak aby zůstaly suché kusy mouky. Přidejte fetu a dýni a promíchejte.

Dýňové muffiny s bazalkou a sýrem feta
4

Naplňte do připraveným košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 - 25 minut. Vyndejte z trouby a nechte ve formě pár minut vychladnout, pak opatrně přendejte na talíř.

Dýňové muffiny s bazalkou a sýrem feta

Poznámka

Podávejte ještě teplé s čerstvou zeleninou nebo salátem.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře