Tuto krásnou dobrotu zvládne i začátečník. Stačí jen listové těsto, pár jablek, skořice a cukr. Vyzkoušejte je také a jistě budete mít úspěch. 🙂
Ingredience
na 9 růží
- 3 střední jablka
- 4 lžíce cukru (na nálev)
- 2 lžíce citronové šťávy
- Mouka na zaprášení plechu
- 1 balení listového těsta
- 5 lžice cukru
- 2 lžíce mleté skořice
Postup
Krok 1
Vezmeme tři jablka, rozkrojíme, zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky. Nezbavujeme je slupky! Ta nám pomůže jablka držet v celku.
Krok 2
Do hrnce nalijeme trochu vody (cca 0,5 litru) přidáme 4 lžíce cukru a 2 lžíce citronové šťávy. Jakmile se začne tento nálev vařit, přidáme do něj plátky jablek a necháme cca 3 minuty povařit. Poté je vyjmeme a necháme oschnout na papírové utěrce.
Krok 3
Mezitím co jablka chladnou, vyválíme těsto na pomoučněném válu. Jakmile je těsto vyválené, posypeme jej rovnoměrně 5 lžícemi cukru a 2 lžícemi mleté skořice.
Krok 4
Těsto nakrájíme pomocí nože, nebo kráječe na pizzu na proužky. Každý proužek by měl mít takovou šířku, jako jeden z jablečných plátků.
Krok 5
Plátky jablek naskládáme na proužky a jemně smotáme. Jakmile jsou srolovány, naskládáme je do plechu na muffiny.
Krok 6
Pečeme na 200°C po dobu 20 až 25 minut, dokud nezezlátnou. A je to! Dobrou chuť! 🙂 Růžičky můžeme ještě posypat moučkovým cukrem, nebo podávat s trochou zmrzliny.