Cuketový základ
Domácí omáčka na pizzu
Předehřejte troubu na 250 °C s pizza kamenem uvnitř.
Ve velké míse promíchejte cuketu se solí a nechte 15 minut odležet.
Vložte cuketu se solí do platýnka a vymačkejte ze směsi přebytečnou vodu.
Vsypte zpět do mísy, přidejte čedar, mouku, česnek, bazalku, vejce a sůl.
Vzniklou směs vytvarujte do kruhu (okolo 35 cm) na papíru na pečení.
Přemístěte pizzu na pečící kámen do trouby. Pečte přibližně 8 minut nebo dokud nezačnou okraje zlátnout.
Mezitím si připravte omáčku. V rendlíku zahřejte rajčata, olivový olej, česnek, oregáno, tymián a sůl.
Přiveďte k varu, poté snižte oheň a nechte 15 až 20 minut probublávat.
Poté vlijte do mixéru a rozmixujte dohladka.
Na pizzu přidejte omáčku a náplně dle své chuti.
Poté vložte pizzu opět do trouby a pečte, dokud nebudou zvolené náplně upečené.