fbpx

Křupavá pizza z cuketového těsta s domácí rajčatovou omáčkou

Cuketové těsto na pizzu je horkou novinkou, která se těší velké oblíbenosti u dětí i dospělých. Vyzkoušejte dnešní recept na cuketový základ se sýrem Čedar a rozličnými bylinkami. Pro bezlepkovou variantu receptu můžete nahradit mouku mletými mandlemi. 🙂

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 35 cm pizza
Recept na cuketovou pizzu

Ingredience

Cuketový základ

  • 8 hrnků strouhané cukety
  • 1 hrnek strouhaného čedaru
  • 2/3 hrnku mouky (můžete nahradit mandlovou moukou pro bezlepkovou variantu)
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 3 lžičky sušeného oregána
  • 1 lžička bazalky
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 1/2 lžičky soli

Domácí omáčka na pizzu

  • 4 velká rajčata, načtvrcená
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžíce čerstvého oregána (můžete nahradit sušeným)
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu (můžete nahradit sušeným)
  • 1 lžička soli

Postup

1

Předehřejte troubu na 250 °C s pizza kamenem uvnitř.

2

Ve velké míse promíchejte cuketu se solí a nechte 15 minut odležet.

3

Vložte cuketu se solí do platýnka a vymačkejte ze směsi přebytečnou vodu.

4

Vsypte zpět do mísy, přidejte čedar, mouku, česnek, bazalku, vejce a sůl.

5

Vzniklou směs vytvarujte do kruhu (okolo 35 cm) na papíru na pečení.

6

Přemístěte pizzu na pečící kámen do trouby. Pečte přibližně 8 minut nebo dokud nezačnou okraje zlátnout.

7

Mezitím si připravte omáčku. V rendlíku zahřejte rajčata, olivový olej, česnek, oregáno, tymián a sůl.

8

Přiveďte k varu, poté snižte oheň a nechte 15 až 20 minut probublávat.

9

Poté vlijte do mixéru a rozmixujte dohladka.

10

Na pizzu přidejte omáčku a náplně dle své chuti.

11

Poté vložte pizzu opět do trouby a pečte, dokud nebudou zvolené náplně upečené.

Mohlo by vás zajímat:
čedar cuketa pečení pizza slané recepty sýr Cuketa

Zdroj: www.myhumblekitchen.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře