Křupavá pizza z cuketového těsta s domácí rajčatovou omáčkou
Cuketové těsto na pizzu je horkou novinkou, která se těší velké oblíbenosti u dětí i dospělých. Vyzkoušejte dnešní recept na cuketový základ se sýrem Čedar a rozličnými bylinkami. Pro bezlepkovou variantu receptu můžete nahradit mouku mletými mandlemi. 🙂
- Doba přípravy: 30 minut
- Porce: 35 cm pizza

Ingredience
Cuketový základ
- 8 hrnků strouhané cukety
- 1 hrnek strouhaného čedaru
- 2/3 hrnku mouky (můžete nahradit mandlovou moukou pro bezlepkovou variantu)
- 2 stroužky česneku, drcené
- 3 lžičky sušeného oregána
- 1 lžička bazalky
- 2 vejce, rozšlehaná
- 1/2 lžičky soli
Domácí omáčka na pizzu
- 4 velká rajčata, načtvrcená
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- 1 lžíce čerstvého oregána (můžete nahradit sušeným)
- 1 lžíce čerstvého tymiánu (můžete nahradit sušeným)
- 1 lžička soli
Postup
Předehřejte troubu na 250 °C s pizza kamenem uvnitř.
Ve velké míse promíchejte cuketu se solí a nechte 15 minut odležet.
Vložte cuketu se solí do platýnka a vymačkejte ze směsi přebytečnou vodu.
Vsypte zpět do mísy, přidejte čedar, mouku, česnek, bazalku, vejce a sůl.
Vzniklou směs vytvarujte do kruhu (okolo 35 cm) na papíru na pečení.
Přemístěte pizzu na pečící kámen do trouby. Pečte přibližně 8 minut nebo dokud nezačnou okraje zlátnout.
Mezitím si připravte omáčku. V rendlíku zahřejte rajčata, olivový olej, česnek, oregáno, tymián a sůl.
Přiveďte k varu, poté snižte oheň a nechte 15 až 20 minut probublávat.
Poté vlijte do mixéru a rozmixujte dohladka.
Na pizzu přidejte omáčku a náplně dle své chuti.
Poté vložte pizzu opět do trouby a pečte, dokud nebudou zvolené náplně upečené.
Mohlo by vás zajímat:
čedar cuketa pečení pizza slané recepty sýr Cuketa
Zdroj: www.myhumblekitchen.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře