Křupavá dobrota – opékaná cizrna s pikantním kořením

Cizrna má skvělou výživovou hodnotu a v kombinaci s kořením utvoří pikantní kousky, které jsou po upečení krásně křehké a křupavé. Jednoduchý recept na pochoutku k televizi, nebo jako pohoštění pro přátele.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 425 g vařené cizrny (opláchnuté, suché)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 1/2 lžičky kari
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře

Postup

1

Začněte předehřívat troubu na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

2

Cizrnu nasypte do větší mísy a přidejte všechny ingredience kromě mořské soli.

3

Pořádně promíchejte a vysypte na plech. Cizrnu urovnejte tak, aby tvořila jednu rovnoměrnou vrstvu.

4

Pečte cca 40 minut, nebo do té doby, než bude cizrna křehká a křupavá.

5

Vyndejte z trouby a posypte mořskou solí.

6

Můžete podávat hned ještě horké, nebo nechat vychladnout a poté podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

Jednoduchý nepečený dort s nadýchaným kokosovým krémem

Cuketové mini pizzy se sýrem a čabajkou do 20 minut

Lilkové lasagne

Grilovaná kuřecí stehna s bylinkami a limetkovou šťávou

Kulajda z bešamelu

Ozdobné hvězdičky s barevným průhledným středem

Kakaový štrúdl s tvarohem

Recept na domácí rajský protlak

Zdravý jarní salát s medvědím česnekem a okurkou

Rychlé bezlepkové pečivo bez kynutí

Makové palačinky s papayou, mangem a banánem