Kuřecí prsa s bramborovo-celerovým pyré

MONIkiss

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • chřest bílý – 1 svazek čerstvého, anebo 1 sklenici naloženého
  • kuřecí prsa – 4 ks
  • fazolové lusky – 250g
  • brambory – 6 ks středních
  • celer – 1 větší
  • kopr – podle chuti
  • tvaroh polotučný – 2 lžíce

Salát

  • rajčata – 4 ks
  • mozarella light – 2 ks (klasické velikosti)
  • sůl
  • olivový olej
  • ozdoba (bazalka, olivy…)

Postup

1

Den předem si maso očistíme, rozřízneme podélně, nasolíme a potřeme olejem. Uložíme ho v uzavřené nádobě v ledničce do druhého dne.

2

Příprava čerstvého chřestu bílého (v sezóně chřestu by byl hřích kupovat nakládaný): Pokud máme mlaďoučky, tak neloupeme, ale pokud je trochu starší, tak oloupeme škrabkou 1/3 slupky stonku směrem k seříznutí v dolní části. Chřest povaříme s osolené vodě asi 9 minut a následovně ochladíme ve studené vodní lázni, kam ho ponoříme a necháme chvíli odležet (1/2 hodiny). A je připravený k podávání. Necháme ho jen okapat.

3

Nachystáme si bramborovo-celerové pyré. Bramborovo-celerové pyré s koprem a tvarohem je velmi jenoduché s naprosto luxusní chutí. Brambory a celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme klasicky vařit do studené osolené vody a vaříme do změknutí brambor (přibližně 20 minut od začátku varu).

4

Mezitím, než se nám zelenina uvaří, tak si zatáhneme na rozpálené pánvi naložená prsa, přidáme k nim fazolové lusky a vše podusíme na mírném ohni pod pokličkou 20 - 30 minut.

5

Mezitím si doděláme pyré: slijeme vodu a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme nasekaný kopr a 2 lžíce tvarohu a důkladně promícháme.

6

Můžeme podávat.

7

Dobrou chuť..

8

Příprava salátku: rajčata i mozarellu nakrájíme na stejně široké plátky a střídavě poskládáme na talíř do kruhu. Posolíme a zakápnete olejem. Dozdobíme bazalkou či olivami.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí skořicové churros s hořkou čokoládou

Mandlové sušenky s burákovým máslem

Božský pečený seitan

Domácí třešňový džem s Jagermeistrem a badyánem

Video: Jahodová sangria s šumivým vínem, rumem a kiwi

Salát z červené čočky se sušenými rajčaty, ořechy a paprikami

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Pomalu pečená panenka

Podzimní jablečný koláč se skořicí

Krůtí roláda s červeným zelím

Bezová šťáva

Krémové „Blondies“ plněné nutellou