Celozrnné špagety se špenátovým pestem, žampiony a rajčaty

Vyzkoušejte něco nového, zdravějšího a chutnější – špenátové pesto se nejlépe hodí k celozrnným špagetám a společně s restovanými rajčaty a žampiony vznikne výživné jídlo, které zasytí a uspokojí i náročné chuťové pohárky.:)
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 2

Mary

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • celozrnné špagety
  • 2 velké lžíce špenátového pesta (recept níže)
  • 4 žampiony
  • 2 rajčata
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián)
  • olivový olej
  • mletý černý pepř

Špenátové pesto

  • 250 g čerstvého špenátu
  • 20 ml olivového oleje
  • 20 ml oleje z vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
  • 30 g sýru Grana padano, nastrouhaného
  • sůl, pepř
  • citrónová šťáva
  • 2 lžíce slunečnicových semínek

Postup

1

Jako první si připravte špenátové pesto. Špenát omyjte a vložte do mixéru.

2

Přidejte stroužek česneku, olivový i ořechový olej, šťávu z půlky citrónu, nastrouhaný sýr, slunečnicová semínka, které můžete před mixováním lehce orestovat na pánvi.

3

Mixujte, dokud nedosáhnete konzistence pesta. Dochuťte solí, pepřem, případně další citrónovou šťávou a přendejte do uzavíratelné sklenice.

4

Zvolené množství špaget uvařte v osolené vodě. Mezitím nakrájejte žampiony a rajčata na silnější plátky a lehce je orestujte na olivovém oleji, poté je posypte bylinkami a mletým pepřem.

5

Do slitých špaget vmíchejte špenátové pesto a servírujte s plátky rajčat a žampiony.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bramborák s parmezánem plněný houbami a uzeným sýrem

Osvěžující mangová panna cotta

Brokolicové pyré

Video: Dvoubarevný palačinkový dort se šlehačkou

Video: Fitness květákové tortily s koriandrem, pečené v troubě

Krémová mrkvová polévka s tvarohovým sýrem gervais déli

Krémová bramborová polévka s pažitkou a smetanou

Focaccia s olivami a tymiánem

Kakaová buchta s tvarohem a lesním ovocem

Dort „gumoví medvídci v čokoládové extázi“

Zdravé a netradiční cuketové zelí s cibulí

Rychlý tvarohový koláč s mákem, jablky a bez přidaného cukru