Marináda
Arašídová omáčka
Zeleninový salát
Zálivka
V podlouhlé misce smícháme olivový olej s kokosovým mlékem, šťávou z limety, agávový sirup, sojovku, strouhaný zázvor, rybí omáčku, posekanou chilli papričku a prolisovaný česnek.
Krůtí maso nakrájíme na cca 2 cm široké dlouhé pásky, které napícháme na špejle (jakobychom překládali papír na harmoniku). Pokládáme do misky s marinádou a důkladně v ní maso smáčíme. Uzavřeme víčkem a necháme v lednici aspoň hodinu odležet.
Mezitím si připravíme arašídovou omáčku. Na olivovém oleji zpěníme drobně pokrájenou šalotku s prolisovaným česnekem, přidáme cukr, chilli papričku, zázvor, kokosové nmléko, arašídové máslo a sojovku. Chvilku zahříváme, až se chuť ingrediencí dokonale prostoupí a odstavíme z plotny.
Připravíme si zeleninu na salát. Mrkev a vodnici nastrouháme, ideálně na V-krouhači, na tenké nudličky, papriku na malé kostičky a salát na kousky. V míse promícháme a těsně před podáváním pokropíme zálivkou a posypeme sezamem.
Zálivku si nachystáme v hrnečku vyšleháním prolisovaného česneku se sojovkou, vodou, octem, medem, strouhaným zázvorem, citrónovou šťávou a olejem.
Když máme vše připraveno, rozehřejeme na pánvi trošičku oleje (ideálně se hodí grilovací pánev) a špízky na ní z obou stran rychle opečeme dozlatova.