Krémová hrášková polévka za 15 minut

Tato superrychlá polévka je jedna z mých nejoblíbenější, připomíná mi zelenou hráškovou polévku do hrnečku, kterou jsem měla tak ráda jako dítě. Tato však není instantní, ale stejně je hotová během chviličky.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg mraženého zeleného hrášku
  • bazalkové pesto nebo mražená bazalka
  • cibule
  • řepkový olej
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

1

Cibulku nakrájíme na jemno a v hrnci osmažíme do zlatova. Přisypeme mražený hrášek a zalijeme horkou vodou z konvice tak, aby byl hrášek ponořený. Osolíme, opepříme.

2

Vaříme 5–10 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme bazalkové pesto nebo mraženou bazalku. Případně dochutíme. Pokud by byla polévka moc řídká, můžete zahustit tapiokovou moukou.

3

Podáváme posypané chlebovými krutónky nebo – v mém případě – čočkovou pochoutkou značky Damodara.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Jedlé králičí zadečky – velikonoční zdobení na cupcaky a dorty

Pečené brambory

Koláč z růží

Houbovo-špenátové těstoviny z jedné pánve do 30 minut

Salámová pizza roláda

Nepečený čokoládový dort s vlašskými ořechy a borůvkami

Kefírové lívance

Zeleninový salátek s kuřecími nudličkami

Řecké špízy souvlaki

Čočková polévka z pomalého hrnce

Video: Extra rychlý jahodový závin z listového těsta s vanilkovým krémem

Kořeněný lilek po čínsku