
Příloha
Kuřecí prsa si pořádně omyjeme a nařízneme tak, aby vznikl jeden větší plátek, osolíme.
V misce si smícháme 4 lžíce ricotty s rozmraženým nebo čerstvým spařeným špenátem a zamícháme - můžeme přidat medvědí česnek pokud je zrovna sezóna - dle chuti, dala jsem asi 2 lístky - jinak použijeme prolisovaný stroužek česneku.
Směs zamícháme a rovnoměrně natřeme na maso.
Maso zarolujeme a pevně spojíme párátky.
Přendáme do pekáčku s 1 lžící ghí a dáme péct. Pekla jsem asi hodinku na 170 stupňů. Sem tam podlijeme vodou a maso z vrchu je potřeba taky občas polít výpekem.
Jako přílohu jsem chtěla dělat zeleninový kuskus, ale bohužel se stala někde logistická chyba a kuskus jsme už neměli, takže jsem zvolila jáhly s quinoa. - nejprve si jáhly i quinoa propláchneme a 2x spaříme horkou vodou.
Mezitím si v hrnci na ghíčku orestujeme zeleninu a obiloviny k ní poté přidáme. Zalijeme vodou a necháme vařit do změknutí.