fbpx

Kuřecí prsa se špenátem a ricottou

Kuřecí prsa se špenátem a ricottou

Ingredience na 3 porce

  • 2 větší kuřecí prsa
  • 4 válečky mraženého listového špenátu nebo 2 hrsti čerstvého
  • 4 lžíce ricotty
  • 1 lžíce ghí
  • 2 lístky medvědího česneku (pokud není sezóna tak obyčejný stroužek česneku)
  • (sůl)

Příloha

  • 1 lžíce ghí
  • hrst najemno nastrouhané mrkve
  • hrts najemno nastrouhané petržele
  • 2 díly quinoa (třeba jeden hrnek)
  • 1 díl jáhel (půl hrnku)

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Kuřecí prsa si pořádně omyjeme a nařízneme tak, aby vznikl jeden větší plátek, osolíme.

2

V misce si smícháme 4 lžíce ricotty s rozmraženým nebo čerstvým spařeným špenátem a zamícháme - můžeme přidat medvědí česnek pokud je zrovna sezóna - dle chuti, dala jsem asi 2 lístky - jinak použijeme prolisovaný stroužek česneku.

3

Směs zamícháme a rovnoměrně natřeme na maso.

4

Maso zarolujeme a pevně spojíme párátky.

5

Přendáme do pekáčku s 1 lžící ghí a dáme péct. Pekla jsem asi hodinku na 170 stupňů. Sem tam podlijeme vodou a maso z vrchu je potřeba taky občas polít výpekem.

6

Jako přílohu jsem chtěla dělat zeleninový kuskus, ale bohužel se stala někde logistická chyba a kuskus jsme už neměli, takže jsem zvolila jáhly s quinoa. - nejprve si jáhly i quinoa propláchneme a 2x spaříme horkou vodou.

7

Mezitím si v hrnci na ghíčku orestujeme zeleninu a obiloviny k ní poté přidáme. Zalijeme vodou a necháme vařit do změknutí.

Mohlo by vás zajímat:
Fitness a zdravé Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře