Kyšková polévka od míši d.

To jsme si tak jednou pěkně popily gin s kamarádkou Míšou, že jsem druhý den telefonovala záchodovou mísou někam až na Měsíc. Bylo mi tak špatně, že jsem nemohla ani návštěvu obědem pohostiti, takže musela návštěva pohostiti mě. Michaela je zdatná kuchařka a ví, co se sluší a patří, takže mi uvařila výtečnou vyprošťovací polévku. Ona jako ze své podstaty asi ta polévka vyprošťovací není, mě ale vytáhla z nejhoršího. Možná by postavila na nohy i Meresjeva (nezasvěcení si načtou knihu Příběh opravdového člověka). A byla tak výborná, že jsem od ní vyprosila recept a svolení, že se o něj můžu podělit na Rendlíku. Polévku zařazuji do svého seznamu nejoblíbenějších polévek. Polévky, která je na tomto seznamu, dokážu sníst sama celý hrnec. Ale tím bych se asi chlubit neměla.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 litr kyšky (dá se použít i podmáslí)
  • 2 brambory
  • bobkový list, 3 kuličky nového koření, 10 kuliček celého pepře
  • 1 celou cibuli neoloupanou
  • stroužek česneku
  • 5-10 dkg uzené slaniny
  • lžíci majoránky

Postup

1

Oškrábejte brambory a nakrájejte je na kostky. Dejte je do hrnce a zalijte vodou. Přidejte neoloupanou cibuli zbavenou nejhornějších slupek. Česnek rozmáčkněte plochou nože a společně s kořením ho dejte do šroubovacího sítka na čaj nebo zavažte do plátýnka a dejte k bramborům. Pokud nic z toho nemáte, pak hoďte vše k bramborám tak jak je, ale budete koření muset při jedení vybírat. No a pro příště si tuto drobnost pořiďte. Bude se vám určitě hodit. Brambory osolte a uvařte na mírném ohni téměř do měkka.

2

Přilijte kyšku a vařte dalších 15 minut.

3

Nakonec si nakrájejte slaninu na kostičky a vyškvařte ji na pánvi dozlatova.

4

Polévku dochuťte solí a Míša doporučuje přidat i trošku Maggi. Jelikož Maggi doma nemám, tak jsem ještě na začátku dala k bramborům trochu libečku. Obojí ale můžete vynechat. Vyškvařenou slaninu (bez tuku) dejte do polévky a přidejte promnutou majoránku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jemná mrkvová bábovka se smetanovým překvapením

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Krémová polévka z mrkvové natě

Farfalle s tuňákem, olivami a kapary

Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem

Melounový drink

Meduňka – jak ji sklízet a skladovat + 5 domácích receptů

Video: Pikantní kuřecí fajitas s těstovinami z jednoho hrnce

Pečená cizrna

Video: Fitness špenátové palačinky plněné cizrnou, jablkem a tahini

Rychlé pizzové mufiny se šunkou, sýrem a oregánem

Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota