Krémový cheesecake s čokoládovou krustou, karamelem a smetanou

Cheesecake, který vypadá jako pečený v luxusním cukrářství. Jako základ je zde krusta ze sušenkového těsta s poctivou vrstvou čokolády, následuje krémový sýr a karamelové zdobení s kousky čokoládových tyčinek. Jediný kousek mne nabil energií na polovinu dne, takže dávkujte opatrně :).
  • Doba přípravy: 2 h 30 minut + čas na chlazení

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Domácí karamel

  • ½ hrnku krupicového cukru
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu
  • 3 lžíce másla
  • ⅓ hrnku smetany ke šlehání

Krusta

  • 3 hrnky nadrcených celozrnných sušenek
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 220 g másla, rozpuštěného
  • 1¼ hrnku čokoládových kousků

Náplň

  • 720 g krémového sýra
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1½ hrnku krupicového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • ¼ hrnku domácího karamelu (recept níže)
  • 4 vejce, pokojové teploty

Zdobení

  • ½ hrnku šlehačky
  • ½ hrnku domácího karamelu
  • nakrájené kousky čokoládových tyčinek

caramel-toffee-cheesecake-slice

Postup

1

V malém rendlíku smíchejte cukr a kukuřičný sirup. Zahřívejte na mírném ohni a občas promíchejte.

2

Jakmile karamel zezlátne, sundejte z plotny, přidejte máslo a promíchejte.

3

Opatrně přidejte smetanu a promíchejte dohladka.

4

Skladujte v lednici.

5

Předehřejte troubu na 150 °C.

6

Smíchejte všechny ingredience na krustu kromě čokoládových kousků.

7

Směs natlačte na dno formy o průměru 22 cm.

8

Posypejte čokoládovými kousky a vložte formu na plech vyložený pečícím papírem.

9

Pečte přibližně 5 minut nebo dokud čokoláda nezměkne. Rozetřete ji pomocí stěrky rovnoměrně po dně.

10

Formu vložte do mrazáku, než připravíte náplň.

11

Rozšlehejte krémový sýr s cukrem, zakysanou smetanou, vanilkou a karamelem.

12

Přidejte vejce a po jednom je zašlehejte. Připravený krém nalijte do formy a obalte ji z venku alobalem.

13

Vložte formu do plechu s vyššími okraji a nalijte do ní horkou vodu přibližně do poloviny výšky cheesecaku.

14

Pečte přibližně hodinu a půl až hodinu a třičtvrtě v předehřáté troubě na 150 °C. Poté vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

15

Vložte do trouby minimálně na 6 hodin, ideálně přes noc.

16

Na vršek cheesecaku nalijte karamel a ozdobte kousky tyčinek.

17

Ozdobte trochou vyšlehané smetany dle fantazie a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapékaná zelenina s kozím sýrem

Makový koláč se švestkami

Bezlepková ořechová bábovka

Pečená kořenová zelenina

Špagety se sušenými rajčaty

Salát z pečené z dýně hokkaido a červené řepy s ořechy

Video: Slavný rudý dort red velvet s vanilkovým krémem

Penne s italskou salsicciou

Tatarák

Nepečený dort z piškotů, ovoce a zakysanky

Domácí Baileys – snadněji už to nejde

detska snidane vesele toasty

Veselé dětské toasty