Zapečné pažitkovo-mrkvové nočky s brokolicí a krůtou

Domácí nočky jsou moc dobré. A tak jsem si je zpeštřila přidáním jarní zeleně.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Nočky:

  • 120 g oloupaných uvařených brambor
  • 35 g hladké mouky
  • 1/2 vejce
  • sůl
  • pažitka
  • 20 g strouhané mrkve

Další:

  • 50 g restovaných krůtích prsou nakrájených na kostky
  • 50 g povařené brokolice
  • jarní cibulka
  • česnek dle chuti
  • vejce
  • 50 ml mléka
  • máslo
  • 20 g mozzarelly
  • sůl

Postup

1

Brambory nastrouháme na jemno. Přidáme mouku, vejce, špetku soli, nakrájenou pažitku a mrkev. Vypracujeme těsto, které uválíme do válečku a rozkrájíme jej na kolečka. Z každého kolečka vypracujte knedlíček, který z jedné strany trochu promáčkněte vidličkou.

2

Nočky dáme vařit do vroucí osolené vody a počkáme, až vyplavou. Poté je vyjmeme a dáme do máslem vymazané zapékací misky.

3

Na pánvi orestujeme cibulku pokrájenou na kolečka, přihodíme česnek nakrájený na kousky a po chvilce prohřejeme i s brokolicí a masem. Tuto směs navrstvíme na noky, vše zalejeme rozšlehaným vejcem s mlékem a špetkou soli. Posypeme nakrájenou mozzarellou. Dáme do rozehřáté trouby na 200 stupňů a zapékáme cca 25 minut.

4

Po vytáhnutí můžeme servírovat buď v misce, nebo vyklopíme na talíř. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smoothie z červené řepy a jablka

Rajčatovo-zeleninová omáčka s těstovinami

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Čočková polévka s máslovou zeleninou

Video: Čokoládová jahodová srdíčka pouze ze 3 ingrediencí

Čokoládový dort s karamelovou náplní pouze pro mistry! + Videorecept

Kuře v cibulové curry marinádě

Avokádo s tuňákem a cottage sýrem

Jablková štrúdľa

Masopustní staročeské koblihy

Kynuté čokoládovo – třešňové muffiny se skořicovou drobenkou

Kuřecí plátek s rajčaty, balkánským sýrem a kuskusem