fbpx

Pepřová omáčka se smetanou, hovězím vývarem, česnekem a cibulí

Recept na pepřovou omáčku která je snadná, rychlá a vynikající. :) Pepřová omáčka je lehce pikantní, výrazná a přesto velmi jemná.

Quick & Easy – weeknight entertaining – Fillet steak with peppercorn sauce

Ingredience na 3 porce

  • 30 g másla
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g zeleného pepře (nejlépe čerstvého nebo nakládaného)
  • 125 ml hovězího vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 150 ml smetany na vaření (12 %)

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Cibuli nakrájejte najemno a prolisujte česnek.

2

V rozehřáté pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a opékejte přibližně 5 minut do změknutí a získání barvy.

3

Přisypte česnek a zelený pepř. Nechte 1 minutu provonět a poté přilijte vývar a obě smetany.

4

Promíchejte a vařte přibližně 10 minut, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. Dobrou chuť. :)

Mohlo by vás zajímat:
omáčka smetana Omáčky a ochucovadla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře