Karamelizované restované banány s rumem a skořicí do 30 minut

Hledáte něco opravdu extra? Pak vyzkoušejte tento dezert, kterým zcela jistě překvapíte a potěšíte své hosty. Banány restované s cukrem, skořicí a rumem jsou připravené do půl hodiny a chuťově opravdu výjimečné :).
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 12 hrnku třtinového cukru
  • 120 g másla
  • 12 lžičky soli
  • 1 skořicová “tyčinka”, napůlená
  • 6 banánů, napůl a podélně rozkrojených
  • 34 hrnku rumu
  • vanilková zmrzlina k servírování

Postup

1

V pánvi zahřejte cukr, máslo, sůl a skořici. Vařte, dokud se cukr nerozpustí.

2

Poté přidejte nakrájené banány a přibližně 10 minut restujte. Jednou za čas promíchejte.

3

Přilijte rum a pomocí zapalovače OPATRNĚ zapalte směs v pánvi. Nechte alkohol vyhořet.

4

Servírujte banán s polevou vytvořenou z rumu a cukru a s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Variace na salát caesar

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Nudle z dýně hokaidó s gomasiem

Vláčná ovocná buchta

Domácí vanilkový extrakt

Dort s lesním ovocem a smetanovým krémem

Čínské nudle se sójovým masem a bambusem

Video: Americká ‚Deep dish‘ pizza

Sladké rohlíky plněné makovou náplní

Zapékané vepřové s brambory

Ananasová limonáda s malinami a mátou

Video: Brusinková vločka z hermelínu a brusinkového listového těst