Růžový korpus
Vanilkové cupcaky (12 cupcaků)
Krém
Růžový korpus
Troubu předehřejte na 180°C.
Do mísy od robota vložte máslo s cukrem a utřete v nadýchaný krém. Během šlehání stěrkou setřete máslo po stranách mísy, ať se vše šlehá rovnoměrně. Jakmile bude máslo s cukrem utřené, po jednom vkládáme vejce a šleháme na střední rychlost. Poté do mísy prosejeme mouku smíchanou se soli a práškem do pečiva. Vše zamícháme, ale nešleháme. Nakonec přidáme mléko, ve kterém rozpustíme barvivo a vanilkový extrakt. Obarvené těsto nandáme do dortových forem vyložených pečícím papírem a po stranách vytřených máslem. Pečeme asi 20 minut.
Cupcaky
Troubu předehřejte na 175 stupňů. Máslo vyšleháme samostatně. Pokud se přilepuje na stěny, opět stíráme gumovou stěrkou. Přidáme cukr a šleháme do pěny, opět stíráme kraje, ať je to hezky rovnoměrné. Přidáme vejce - jedno po druhém. Hladkou a polohrubou mouku smícháme. Přidáme sůl a prášek do pečiva. Odměříme mléko. Do těsta přisypeme polovinou moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin.
Z růžového korpusu pomocí vykrajovátka vykrájíme srdíčka, která vkládáme do připraveného těsta na cupcaky. Srdíčka nedělejte příliš velká a do těsta je vložte až na dno vanilkového těsta.
Pečeme 17-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
Krém
Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Šleháme na vysoké otáčky. Přidáme vydlabaný lusk, který jsem si přimíchala do mléka. Pustíme mixér na plné otáčky a šleháme. Krémem zdobíme cupcaky.
Pokud je mezi vámi někdo, kdo nemá rád máslové krémy, doporučuji udělat Cream Cheese Frosting. Jak na něj najdete u receptu na Red Velvet cupcakes.