Valentýnské vanilkové cupcaky

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Růžový korpus

  • 100 g másla pokojové teploty
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 100 g  hladké mouky
  • ½ lžičky vanilkový extrakt
  • 1½ prášku do pečiva
  • mléko podle potřeby
  • potravinářské barvivo (červené nebo růžové)

Vanilkové cupcaky (12 cupcaků)

  • 113 g změklého másla
  • 130 g cukru krystal
  • 3 vejce
  • 1 lžička extraktu, nebo polovina vanilkového lusku
  • 60 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 95 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • (citronová kůra)

Krém

  • 230 g cukru moučka (určitě bych ubrala)
  • 115 gramů másla
  • Vanilkový lusk – stačí půlka (nebo lžička extraktu)
  • 2-3 lžíce mléka

Postup

1

Růžový korpus
Troubu předehřejte na 180°C.
Do mísy od robota vložte máslo s cukrem a utřete v nadýchaný krém. Během šlehání stěrkou setřete máslo po stranách mísy, ať se vše šlehá rovnoměrně. Jakmile bude máslo s cukrem utřené, po jednom vkládáme vejce a šleháme na střední rychlost. Poté do mísy prosejeme mouku smíchanou se soli a práškem do pečiva. Vše zamícháme, ale nešleháme. Nakonec přidáme mléko, ve kterém rozpustíme barvivo a vanilkový extrakt. Obarvené těsto nandáme do dortových forem vyložených pečícím papírem a po stranách vytřených máslem. Pečeme asi 20 minut.

2

Cupcaky
Troubu předehřejte na 175 stupňů. Máslo vyšleháme samostatně. Pokud se přilepuje na stěny, opět stíráme gumovou stěrkou. Přidáme cukr a šleháme do pěny, opět stíráme kraje, ať je to hezky rovnoměrné. Přidáme vejce - jedno po druhém. Hladkou a polohrubou mouku smícháme. Přidáme sůl a prášek do pečiva. Odměříme mléko. Do těsta přisypeme polovinou moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin.
Z růžového korpusu pomocí vykrajovátka vykrájíme srdíčka, která vkládáme do připraveného těsta na cupcaky. Srdíčka nedělejte příliš velká a do těsta je vložte až na dno vanilkového těsta.
Pečeme 17-20 minut, vyzkoušíme špejlí.

3

Krém
Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Šleháme na vysoké otáčky. Přidáme vydlabaný lusk, který jsem si přimíchala do mléka. Pustíme mixér na plné otáčky a šleháme. Krémem zdobíme cupcaky.

Poznámka

Pokud je mezi vámi někdo, kdo nemá rád máslové krémy, doporučuji udělat Cream Cheese Frosting. Jak na něj najdete u receptu na Red Velvet cupcakes.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Osvěžující pomerančové nanuky s černým čajem

Avokádové brownies

Čerstvý salát s artyčoky

Intenzivně čokoládové kostky s ořechy

Domácí čerstvý sýr z mléka a podmáslí

Video: Nebesky nadýchané japonské lívanečky

Jemné čtverečky s vláčným citrónovým krémem

Pečená kuřecí prsa plněná špenátem, krémovým sýrem a jarní cibulkou

Video: Nepečený čokoládový dort s celozrnnými sušenkami a ořechy

Kuřecí prsa na medu s bulgurem, mandlemi a brusinkami

Opékané vánočkové toasty s chutí tiramisu

Fitnessburger s pohankovou bulkou, kuřecím a řepou