Nadýchané pudinkové pusinky

Nadýchané těsto a pudinková náplň tak jemná, že se po nich jen zapráší. Připravte si raději větší dávku 😉

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 110 g másla
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 vejce
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 1 a 1/3 hrnku plnotučného mléka
  • 220 g zakysané smetany
  • moučkový cukr na ozdobu

Postup

1

V hrnci si svaříme vodu s máslem. Přidáme mouku a mícháme, dokud se nám směs nespojí v pevnější hmotu. Odstavíme.

2

Do těsta přidáme vajíčka, jedno po druhém a průběžně mícháme. Těsto zpracujeme, dokud není hladké a vláčné.

3

Troubu si předehřejeme na 190 °C. Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou těsto o velikosti vlašského ořechu. Pečeme 20 – 25 minut. Pusinky musí být téměř vysušené.

4

Mezitím si připravíme náplň. Smícháme pudink s mlékem a uvaříme dle návodu. Necháme zchladnout a poté přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Necháme hodinku v lednici.

5

Pusinky jsou již hotové a necháme je zchladnout. Pusinky částečně nařízneme a plníme pomocí cukrářského sáčku.

6

Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Tip: Můžeme také polít rozpuštěnou čokoládou, či karamelem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí zeleninový bujón

Francouzský tiramisu dort

Tuňáková pomazánka z ricotty

Bezlepkový jablečný štrůdl

Pečený losos s citrónem a bylinkami

Fit zebrový tvaroháček

Mrkvový „hummus“ s ovesnými krekry

Raw slané karamelky

Kakaové řezy s jablky a čokoládovou polevou

Muffiny z červené řepy

Špaldové vafle

Teplý brokolicovy salát