Jemný veganský čokoládový dort s avokádem

Tento dortík váš překvapí – je totiž zcela veganský. Místo vajec a másla je zde avokádo, které pro svoji jemnost a lehce oříškovou chuť výborně doplní kakao a vytvoří tak skvělý čokoládový základ pro korpus i krém.
  • Doba přípravy: 1h
  • Porce: pro 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 5 lžic holandského kakaa
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 zralé avokádo, rozmačkané
  • 2 hrnky vody
  • 2 lžíce bílého octa
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnku krupicového cukru

Krém

  • 2 zralá avokáda, rozmačkaná
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 5 lžic holandského kakaa

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte dvě dortové formy o průměru 22 cm.

2

Ve velké míse promíchejte mouku, kypřící prášek a sodu, kakao a sůl.

3

V druhé misce rozšlehejte olej se zbytkem ingrediencí na korpus.

4

Smíchejte obě směsi v hladké těsto. Rozdělte jej mezi dvě formy a pečte přibližně 30 minut.

5

Nechte oba korpusy úplně vychladnout, poté smíchejte ingredience na krém a natřete jej na střed a poté vršek dortu. Uchovávejte dort v chladu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Podzimní roláda s karamelem a pařížskou šlehačkou

Domácí italská vanilková zmrzlina

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Brownies s dvěma druhy čokolády

Podzimně laděné brownies s dýňovým pyré a oříšky

Pomalu pečené hovězí na červeném víně se zeleninou

Koka sušenky

Anglie – kávovo-ořechový dort

Křupavé pralinky s náplní z bohatého čokoládového těsta

Americké chocolate chip cookies

Křupavé kuřecí kousky s 11 druhy koření a bylinek

Jednoduché kari z čočky, sladkých brambor a kokosu

Meruňkový kompot