Snadné lahodné karamely s čokoládou a mandlemi

Neskutečně jednoduchý, ale zato výborný karamel, jehož přípravu si hned zapamatujete a vyrobit ho můžete téměř kdykoliv. Politý čokoládou a posypaný mandlemi chutná opravdu skvěle. 🙂

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek másla
  • 1 hrnek cukru
  • špetka soli
  • 1 hrnek tmavé posekané čokolády
  • 1 hrnek posekaných mandlí

Postup

1

Ve velké pánvi smíchejte máslo, cukr a sůl. Na středním plameni přiveďte k varu a za občasného míchání vařte, dokud směs neztmavne a nezhoustne. Konzistenci karamelu můžete vyzkoušet tak, že ho trochu kápnete do studené vody.

2

Karamel nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Papír by měl přesahovat kraje. Také ho můžete lehce namastit máslem, aby šel karamel následně lépe sundat.

3

Rozpusťte čokoládu a rozetřete ji na karamel (nebo můžete jemně posekanou čokoládu nasypat rovnou na karamel, nechat ji chvíli ohřát, aby se rozpustila a pak jen rozetřít) a posypte mandlemi.

4

Nechte karamel vychladit a poté ho nalámejte na kousky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Super snadný dezert do skleničky – pudinkovo-krémový cheesecake

Krevety se zeleným chřestem

Nadýchané americké lívance s pohankovou moukou

Vláčné jablečné řezy se skořicovou drobenkou

Čokoládové řezy „Kinder bueno“ s vanilkovým krémem a smetanou

Nutella cop

Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem

Mozarella s rajčátky a bazalkou

Video: Obří, sýrem plněný burger Wellington – perfektní párty pohoštění

Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem

Bazalkový hummus

Krémový raw cheesecake