Hříbková omáčka se sušenými rajčaty na těstoviny

Včera jsem byla v lese. Už mám od srpna takový houbařský absťák, že už jsem to nemohla vydržet. A co myslíte, jak to dopadlo... Hned, jakmile jsem vlezla do lesa, na první cestě hříbek. Krásný, zdravý hříbek. Tak jsem se začala těšit na bohatý úlovek a vidina plného košíku mne hnala dál. Prolezla jsem celý les a zůstalo u jednoho, prvního, hříbku. :-( Sucho a sucho, vůbec nic u nás neroste. Nevím, jestli se letos ještě dočkám. A protože byl jenom jeden a pochybuju, že budou další, vychutnala jsem si ho v jemné omáčce.

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 čerstvý hřib
  • 4 ks sušených rajčat naložených v oleji
  • 100 ml smetany
  • 1 PL nastrouhaného parmazánu
  • 1 žloutek
  • čerstvá bazalka
  • kousek másla
  • sůl
  • + jakékoliv těstoviny uvařené al dente

Postup

1

Houbu nakrájíme na plátky a orestujeme na kousku másla, osolíme a přidáme pokrájená rajčata. Promícháme a zalijeme smetanou.

2

Necháme trochu zredukovat, vsypeme nastrouhaný parmazán, podle potřeby dosolíme a necháme rozpustit. Odstavíme, vmícháme bazalku a rychle žloutek spolu s uvařenými těstovinami a asi 1–2 PL vody, ve které se těstoviny vařily. Už se nesmí těstoviny dále vařit, ihned podáváme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehké skořicové sušenky bez cukru hotové za chvíli

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Indická plněná aloo paratha

Knedlíky s vajíčkem trochu jinak

5 atraktivních letních receptů z cukety

Arašídové raw kuličky

Svěží fenyklový salát

Krásný dort ve tvaru růže – video-návod

Dýňové mac & “cheese“

Jednoduché bramborové placky plněné zeleninou a žampiony

Lasagnové rolky se špenátem, parmezánem a mozzarellou

Video: Čokoládová babka – pletenec z kynutého těsta s čokoládovou náplní