Kuřecí řízky v parmazánové krustě

Zajímavá varianta klasických českých řízků inspirovaná Itálií. Už od základu výborná chuť je obohacena parmazánem a bylinkami.

kucharalbert@foodclub.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2/3 hrnku strouhanky
  • 1/3 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce najemno sekaných čerstvých bylinek

Postup

1

Kuřecí prsa naklepejte, pokud jsou vysoká, nejprve je podélně rozřízněte na tenčí plátky.

2

Do jednoho hlubokého talíře si připravte mouku, do druhého vidličkou rozšlehaná vejce (můžete ještě přilít trochu mléka) a do třetího strouhanku smíchanou se sýrem, solí, pepřem a bylinkami.

3

Prsa lehce osolte a opepřete, obalte v mouce a oklepejte přebytečnou mouku.

4

Poté řízky obalte ve vajíčku, nechte krátce okapat a poté obalte ve strouhance.

5

Řízky po obalení odkládejte na talíř. Jakmile obalíte všechny, začněte je smažit na velké pánvi na oleji, dokud nebudou z obou stran zlatavé.

6

Řízky odkládejte na papírové ubrousky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fit pomazánka s řepou a křenem

Domácí italské gnocchi

Domácí mini bounty tyčinky

Italský koktejl

Jednoduchá rajská omáčka s masovými kuličkami

Brownie cupcakes s malinovým krémem

Zázvorový nápoj s medem a citronem

Míša řezy – zdravější varianta

Popraskané dýňové sušenky

Perlivá citronáda s vůní šalvěje slazená stévií

Celerové hranolky s jogurtovým dipem

Angreštový sirup s meduňkou