Kuřecí řízky v parmazánové krustě

Zajímavá varianta klasických českých řízků inspirovaná Itálií. Už od základu výborná chuť je obohacena parmazánem a bylinkami.

Kuřecí řízky v parmazánové krustě

Ingredience na 4 porce

  • 4 kuřecí prsa
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2/3 hrnku strouhanky
  • 1/3 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce najemno sekaných čerstvých bylinek

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Kuřecí prsa naklepejte, pokud jsou vysoká, nejprve je podélně rozřízněte na tenčí plátky.

2

Do jednoho hlubokého talíře si připravte mouku, do druhého vidličkou rozšlehaná vejce (můžete ještě přilít trochu mléka) a do třetího strouhanku smíchanou se sýrem, solí, pepřem a bylinkami.

Kuřecí řízky v parmazánové krustě
3

Prsa lehce osolte a opepřete, obalte v mouce a oklepejte přebytečnou mouku.

4

Poté řízky obalte ve vajíčku, nechte krátce okapat a poté obalte ve strouhance.

Kuřecí řízky v parmazánové krustě
5

Řízky po obalení odkládejte na talíř. Jakmile obalíte všechny, začněte je smažit na velké pánvi na oleji, dokud nebudou z obou stran zlatavé.

Kuřecí řízky v parmazánové krustě
6

Řízky odkládejte na papírové ubrousky.

Mohlo by vás zajímat: Hlavní jídla, Hotové do 30 minut

Zdroj: www.onceuponachef.com

Hodnocení a komentáře

Zdravé recepty

Zdravé recepty

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře