Koprová omáčka s křehkým hovězím

Spousta lidí nemá koprovku rádo. Já jí miluju, ale myslím, že se musí správně dochutit. Na střední jsem si jednou koprovku dala - vařili nám tam vcelku dobře - ale nechutnala mi. Málo kopru, jediná chuť byla trochu soli a hodně smetanová. My doma máme rádi sladkokyselou. Vařila jsem jí i v Anglii, kde se po ní mohli utlouct. Taky jsem si tam vyzkoušela úžasný vynález - slowcooker/pomalý hrnec - která mojí koprovku proměnila v tu nejlahodnější, kterou jsem kdy jedla.

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 plátky hovězího masa
  • sůl
  • 100g čerstvého kopru
  • cukr krupice
  • ocet
  • 200ml 30% smetany
  • 4 lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup

1

Opravdu doporučuji pro tento krok použít slowcooker. Trvá to dlouho, ale stojí ta za to. Nalijte litr a půl vody do hrnce, osolte a vložte maso. Zapněte na vyšší výkon a nechte alespoň 4 hodiny maso táhnout. Udělá se velmi silný, béžový kalnější vývar. Pokud tuto možnost nemáte, použijte normální hrnce a nechte zahřívat (ne vařit) na nízkém stupni několik hodin. Pokud nemáte čas, použijte tlakový hrnec. Podle kvality masa se doba vaření může lišit.

2

Vývar nalijte do klasického hrnce. Přidejte většinu nasekaného kopru, smetanu a krátce povařte. Stáhněte plamen a přidejte cukr a ocet. Obojího dáváme doma poměrně dost - ale vždy od oka. Musíte prostě postupně ochutnávat.

3

Zahustěte hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Povařte dalších 10-15 minut. Dochuťte solí, cukrem a octem.

4

Podávejte s knedlíkem nebo vařeným bramborem, plátkem hovězího (popřípadě natvrdo vařeným vajíčkem).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ředkvičková smaženice

Bezlepková pizza z vaječného těsta s čabajkou a olivami

Chalupářský hruškový koláč

Domácí mini koblížky s vanilkovou polevou

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Slané jednohubky z listového těsta se sýrem Brie a brusinkovou marmeládou

Indický eintopf

Zapékaný květák se slaninou, sýrem a jarní cibulkou

Sladká quinoová kaše s jahodami

Domácí rohlíky plněné uzeným sýrem

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Lívance s ovesnými vločkami