fbpx

Křehký koláč plněný čokoládou a tvarohovým krémem

Recept na plněný sladký koláč překvapí svou chutí i jednoduchostí. 🙂 Stačí dvě mísy, jedna forma a za hodinku už si můžete pochutnávat na křupavém těstě s čokoládou a tvarohovou náplní.

  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: koláč o průměru cca 20 cm
Recept na ricottový koláč s nutellou

Ingredience

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C.

2

V misce promíchejte mouku s vejci, olejem, cukrem a práškem do pečiva. Vypracujte v hladké těsto.

3

V druhé míse rozšlehejte tvaroh s dvěma lžícemi lískooříškové pomazánky a hrstí čokoládových kousků.

4

Formu o průměru cca 20 cm vymažte olejem a lehce vysypejte moukou. Těstem vyložte dno a část okrajů formy, zbytek těsta dejte bokem.

5

Natřete libovolné množství lískooříškové pomazánky na dno, přikryjte tvarohovou směsí a posypejte dalšími čokoládovými kousky, chcete-li. Zbytek těsta natrhejte na kousky a ty položte na vršek krému.

6

Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut nebo dozlatova.

7

Koláč nechte vychladnout a poté jej uvolněte z formy.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda koláč nutella pečení posezení sladké recepty tvaroh Dezerty Vegetariánské

Zdroj: blog.giallozafferano.it

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře