Křehký koláč plněný čokoládou a tvarohovým krémem

Recept na plněný sladký koláč překvapí svou chutí i jednoduchostí. 🙂 Stačí dvě mísy, jedna forma a za hodinku už si můžete pochutnávat na křupavém těstě s čokoládou a tvarohovou náplní.
  • Doba přípravy: 1 h
  • Porce: koláč o průměru cca 20 cm

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C.

2

V misce promíchejte mouku s vejci, olejem, cukrem a práškem do pečiva. Vypracujte v hladké těsto.

3

V druhé míse rozšlehejte tvaroh s dvěma lžícemi lískooříškové pomazánky a hrstí čokoládových kousků.

4

Formu o průměru cca 20 cm vymažte olejem a lehce vysypejte moukou. Těstem vyložte dno a část okrajů formy, zbytek těsta dejte bokem.

5

Natřete libovolné množství lískooříškové pomazánky na dno, přikryjte tvarohovou směsí a posypejte dalšími čokoládovými kousky, chcete-li. Zbytek těsta natrhejte na kousky a ty položte na vršek krému.

6

Vložte do trouby a pečte přibližně 30 minut nebo dozlatova.

7

Koláč nechte vychladnout a poté jej uvolněte z formy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládovo-karamelový koláč

Jablečné řezy s pudinkem z listového těsta

Bezlepkový mrkvový dort s citronovým krémem

Dort ve tvaru srdce – tak snadné, že to zvládne každý

Nepečené smetanové řezy se sušenkami, karamelem a vanilkovým krémem

Mléčný koláč – tradiční jihoafrický dezert

Celerový salát pro lepší imunitu

Kávový likér z domácího salka

Tradiční velikonoční ptáčci, které zvládne každý

Vánoční cukroví – křehké podkovy s čokoládovým zdobením

Luxusní čokoládový dort ala Panna cotta

Tradiční jarní polévka