Křupavé cibulové kroužky s chilli omáčkou a slaninou

Netradiční cibulové kroužky, kterými potěšíte každého milovníka pikantních ňamek. Místo klasického těstíčka namočíte kroužky do chilli omáčky a obalíte slaninou, takže výsledná chuť je opravdu intenzivní. Nic pro slabochy 😉
  • Čas přípravy: 50 minut
  • Porce: 8 – 16 ks dle velikosti kroužků

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 velké žluté cibule, nakrájené na tlustší kolečka
  • 3 lžíce Sriracha chilli omáčky
  • 1 1/2 hrnku jemného třtinového cukru
  • 16 plátků slaniny

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem a položte na něj rošt vhodný do trouby.

2

Třtinový cukr nasypte do koláčové formy.

3

Do mísy nalijte chilli omáčku.

4

Opatrně rozdělte cibulové plátky na kroužky, v tomto receptu budete potřebovat spíše větší, menší si můžete uschovat a použít v jiném jídle.

5

Vezměte dva plátky slaniny a obalte je ve třtinovém cukru. Cibulové kroužky obalte v chilli omáčce.

6

Každý kroužek obalte přibližně dvěma plátky slaniny. Počet plátků závisí na velikosti kroužků.

7

Jakmile budou všechny kroužky zabalené, položte je na rošt a pečte přibližně 20 minut. Poté vyndejte a kroužky obraťte na druhou stranu. Pečte dalších 15 až 20 minut.

8

Vyndejte z trouby a ihned servírujte s dipem či zeleninou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémová kaše z praženého kokosu, vanilky a datlí

Luxusní zapečené těstoviny s žampiony, sýrem a hovězím

Agarové bonbóny – veganské

Kokosový chia puding s jahodami a mátou

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

Semínkový chléb s psylliem

Rafaelo

Květákové kari s kokosovým mlékem

Indické kuracie prsia s pomarančovou šťavou

Kakaové řezy

Mléčný koláč – tradiční jihoafrický dezert

Zdravý višňový koláč