fbpx

Poctivá domácí nutella s oříšky a bez palmového oleje

Milujete Nutellu, ale po přečtení složení se vám udělalo nevolno? Chápeme a přinášíme řešení. Udělejte si vlastní – poctivou, oříškovou, bez palmového oleje a zbytečných éček. Je skvělá na pečivu, pro přípravu dezertů i jako krém do všech možných druhů cukroví. 🙂

Recept na domácí nutellu

Ingredience

  • 1 hrnek lískových ořechů
  • 2 hrnky mléka
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • špetka vanilky

Postup

Krok 1

Oříšky chvilku restujte na pánvi, dokud nebudou hezky vonět a poté je pomocí mixéru rozmixujte do hladké hmoty.

prv_opt_99648 prv_opt_99649

Krok 2

Začněte ohřívat mléko. V misce rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte kakao, mouku, máslo, namleté ořechy a vanilku. Dobře promíchejte a pomalu vlijte do mléka, jakmile bude horké.

prv_opt_99650 prv_opt_99651

Krok 3

Za občasného míchání vařte do zhoustnutí. Pokud není konzistence dostatečně hladká, můžete směs ještě dát do mixéru a vymixovat do hladka. Hotovou nutellou naplňte sklenice a dobře uzavřete. Skladujte v chladnu.


prv_opt_99652

Mohlo by vás zajímat:
cukroví domácí domácí recepty nutella originální recepty rychlé recepty vánoce Vegetariánské

Zdroj: povar.ru

Hodnocení a komentáře

Kristýna Švábenská

Kristýna Švábenská 26. 7. 2019

Dobrý den, jakou trvanlivost má Nutella a vejci? Děkuji 🙂

Odpovědět

pro přidání komentáře