Poctivá domácí nutella s oříšky a bez palmového oleje

Milujete Nutellu, ale po přečtení složení se vám udělalo nevolno? Chápeme a přinášíme řešení. Udělejte si vlastní – poctivou, oříškovou, bez palmového oleje a zbytečných éček. Je skvělá na pečivu, pro přípravu dezertů i jako krém do všech možných druhů cukroví. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek lískových ořechů
  • 2 hrnky mléka
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • špetka vanilky

Postup

1

Oříšky chvilku restujte na pánvi, dokud nebudou hezky vonět a poté je pomocí mixéru rozmixujte do hladké hmoty.

2

Začněte ohřívat mléko. V misce rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte kakao, mouku, máslo, namleté ořechy a vanilku. Dobře promíchejte a pomalu vlijte do mléka, jakmile bude horké.

3

Za občasného míchání vařte do zhoustnutí. Pokud není konzistence dostatečně hladká, můžete směs ještě dát do mixéru a vymixovat do hladka. Hotovou nutellou naplňte sklenice a dobře uzavřete. Skladujte v chladnu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodové řezy z listového těsta a s tvarohovou náplní

Cizrnová pomazánka s Lučinou

Robi roštěná na žampionech

Ovesné sušenky s kokosem a čokoládovými kousky bez rafinovaného cukru

Banánové muffiny s čokoládou

Špenátovo-tvarohové knedlíčky s rajčatovou omáčkou

Domácí koka sušenky pro celiaky

Batátovo-čočková polévka

Domácí pastilky proti kašli ze zázvoru a medu

Fitness brokolicové placky se sýrovým dipem a vysokým podílem bílkovin

Video: Nadýchané bochánky zapečené spolu se špenátovým dipem a 4 druhy sýrů

Citronové těstoviny s bazalkou