Poctivá domácí nutella s oříšky a bez palmového oleje
Milujete Nutellu, ale po přečtení složení se vám udělalo nevolno? Chápeme a přinášíme řešení. Udělejte si vlastní – poctivou, oříškovou, bez palmového oleje a zbytečných éček. Je skvělá na pečivu, pro přípravu dezertů i jako krém do všech možných druhů cukroví. 🙂

Ingredience
- 1 hrnek lískových ořechů
- 2 hrnky mléka
- 2 hrnky krupicového cukru
- 2 vejce
- 3 lžíce holandského kakaa
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- špetka vanilky
Postup
Krok 1
Oříšky chvilku restujte na pánvi, dokud nebudou hezky vonět a poté je pomocí mixéru rozmixujte do hladké hmoty.
Krok 2
Začněte ohřívat mléko. V misce rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte kakao, mouku, máslo, namleté ořechy a vanilku. Dobře promíchejte a pomalu vlijte do mléka, jakmile bude horké.
Krok 3
Za občasného míchání vařte do zhoustnutí. Pokud není konzistence dostatečně hladká, můžete směs ještě dát do mixéru a vymixovat do hladka. Hotovou nutellou naplňte sklenice a dobře uzavřete. Skladujte v chladnu.
Mohlo by vás zajímat:
cukroví domácí domácí recepty nutella originální recepty rychlé recepty vánoce Vegetariánské
Zdroj: povar.ru
Hodnocení a komentáře
Kristýna Švábenská 26. 7. 2019
Dobrý den, jakou trvanlivost má Nutella a vejci? Děkuji 🙂
Odpovědět