Malinové větrníky z listového těsta s citrónovým krémem

Skvělý zákusek či svačina pro děti, která je rychle hotová i krásná zároveň. 🙂 Sladké maliny dobře vyvažují kyselost krému, ovšem můžete použít i další ovoce, například borůvky či jahody.
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Porce: 8 ks

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 200 °C. Dva plechy vyložte pečícím papírem. V míse vyšlehejte krémový sýr s cukrem, citrónovou šťávou, kůrou a vanilkou.

Malinové větrníky z listového těsta s citrónovým krémem

Krok 2

Těsto rozdělte napůl a každý kus rozválejte na pomoučeném povrchu na čtverec přibližně 25×25 cm. Každý čtverec poté rozdělte na 4 menší a vložte je na připravené plechy. Přibližně lžíci a půl krému vložte do středu čtverců. Na něj přidejte trochu malinové marmelády a 4 maliny.

Malinové větrníky z listového těsta s citrónovým krémem

Krok 3

Pomocí ostrého nože rozřízněte čtverce od rohů do středu, podobně, jako na fotografiích. Postupně přehněte všechny rohy do středy a vznikne vám jednoduchý větrník

Malinové větrníky z listového těsta s citrónovým krémem

Krok 4

Každý větrník potřete vejcem rozšlehaným s jednou lžící vody a jestli chcete, lehce posypejte cukrem. Pečte přibližně 15 až 18 minut nebo dozlatova.

Malinové větrníky z listového těsta s citrónovým krémem

Ingredience

  • 240 g krémového sýra, pokojové teploty
  • 1/3 hrnku krupicového cukru
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 1 lžičky citrónové kůry
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 500 g listového těsta
  • 1/2 hrnku malinového džemu
  • 1 1/2 hrnku čerstvých malin
  • 1 velké vejce + lžíce vody

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rychlý svěží okurkový salát s koriandrem a limetkou

Zapečené conchiglioni s ricottou a špenátem

Bramborový salát s ředkvičkami, kukuřicí a zakysanou smetanou

Video: Ratatouille lodičky plné zdravé zeleniny

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí

Video: Zebra dort – jednoduchá bábovka trochu netradičně

Losos pečený s rajčaty, zelenými fazolkami a pestem

Brie pečený s malinami, vlašskými ořechy a medovou zálivkou

Celozrnné gnocchi dvou barev

Mrkvové muffiny s jablky a ořechy

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Kynuté bochánky s tvarohovo-smetanovou náplní