Hovězí gulášek

Ingredience na 8 porcí
- 1 kg hovězího masa (přední)
- 750 g cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 dcl oleje
- sůl
- koření (bobkový list, nové koření, pepř celý)
- majoránka
- kmín
- 1 sáček gulášového koření
- 1 sáček mleté papriky
- špetka chilli
- 1 rajčatový protlak
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 kostka masoxu
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme hovězí maso, mletou papriku a gulášové koření. Vaříme do měkka asi 45 minut.
Mezitím si v menším hrnci uvaříme směs koření (bobkový list, nové koření a pepř celý) a masox. Po převaření zcedíme a přidáme k masu.
Přidáme rajčatový protlak, nastrouhaný česnek, majoránku, kmín a zahustíme hladkou moukou.
Dochutíme solí a špetkou chilli.
Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla Hovězí