Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vyložte pečícím papírem formu o průměru 22 cm.
Rozpusťte máslo.
Do mixéru vložte quinou, mléko, vejce, rozpuštěné máslo, vanilku a mixujte dohladka.
Přidejte cukr, půl hrnku holandského kakaa, kypřící prášek, sodu a sůl. Promixujte, aby se vše spojilo.
Těsto vložte do připravené formy a pečte přibližně 40 až 42 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde suchá.
Nechte koláč chladnout aspoň 15 minut, než jej uvolníte z formy.
Na krém rozšlehejte smetanu do polotuha, poté přidejte moučkový cukr a 2 lžíce kakaa. Vše dobře vyšlehejte do tuha. Jakmile dort vychladne, můžete jej natřít hotovým krémem.