Korpus
Čokoládová pěna
Třešňová marmeláda
Troubu předehřejte na 180 ˚C.
Spařené mandle vložte do mixéru s nožovým nástavcem a rozmixujte najemno. Sušenky přidejte k mandlím a rozmixujte na jemný prášek. Přidejte na kostičky pokrájené máslo a vše promixujte, dokud se nezačnou tvořit hrudky.
Směs upěchujte do dvou formiček (na tartaletky) o průměru cca 9 cm. Vložte do trouby a pečte 15 minut. Poté nechte zcela vychladnout.
Třešně vložte do kastrůlku společně s cukrem a vodou. Vařte asi 20-25 minut, dokud rozvar nezhoustne. Během vaření promíchávejte a rozmačkávejte třešně vidličkou.
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. V míse smíchejte tvaroh s cukrem a přimíchejte zchladlou čokoládu. Vložte na chvíli do lednice vychladit.
Vyndejte čokoládovou směs z lednice a promíchejte. Vyšlehejte smetanu. Jednu lžíci šlehačky vmíchejte do čokoládovo-tvarohové směsi. Poté přidejte zbytek smetany a lehce promíchávejte, dokud se směsi nespojí.
Vychladlé košíčky vyjměte a položte na talíř. Do košíčku nalijte trochu zchladlé marmelády. Pomocí zdobítka nastříkejte na marmeládu čokoládovou pěnu. Přelijte 1 – 2 lžícemi marmelády a ozdobte třešní.