Tvarohovo-ovocná torta

Tvarohovo-ovocná torta

Ingredience na 10 porcí

Piškótové cesto:

  • 5 vajec
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 5 PL polohrubá múka
  • 1 prášok do pečiva

Náplň:

  • 2 PL med
  • 400 g maliny
  • malinový džem 
  • 2 banány
  • 250 g jemný tvaroh
  • 2 vanilkový cukor
  • 2 PL pochúťková smotana

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Piškótové cesto: Oddelíme bielok od žĺtka. Do žĺtok pridáme kryštálový cukor a poriadne rozmixujeme. Do bielok pridáme štipku soli a rozšľaháme sneh. Postupne za stáleho miešania do snehu prilievame žĺtka. Nakoniec pridávame do zmesi polohrubú múku a prášok do pečiva. Poriadne rozmiešame a rovnomerne vylejeme do formy.

2

Do oktrúhlej formy (vymastenej a vysypanej polohrubou múkou) vlejeme piškótové cesto. Pečieme na 120 stupňov cca 20 minút.

3

Na panvici rozpustíme med a pridáme maliny (prípadne iné ovocie). Zmes po skaramelizovaní necháme vychladnúť.

4

Na vychladnutý korpus dáme hrubšiu vrstvu (asi 3 mm) malinového džemu. Na to poukladáme pokrájané banánové kolieska.

5

V miske si zmiešane jemný tvaroh s vanilkovými cukrami a pochúťkovou smotanou. Zmes poriadne vymiešame a pokryjeme ňou tortu.

6

Nakoniec navrch roztrieme maliny a dozdobíme banánom poprípade opraženými mandľami. Necháme 24 h v chladničke.

Mohlo by vás zajímat: Recept bez chodu, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře