Podmáslový čokoládový chlebíček s překvapením
Čokoládový chlebíček, který ukrývá překvapení v podobě jemné krémové náplně ve svém středu. Náročnější přípravu vám plně vynahradí intenzivní čokoládová chuť, která skvěle doplňuje tvarohový krém v každé porci sladké dobroty.

Potřebujeme
Krém
- 90 g krémového sýra (Philadelphie, Lučiny)
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce cukru
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
Těsto
- 1 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/3 hrnku holandského kakaa
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 55 g změklého másla
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 hrnku bílého jogurtu
- 3/4 hrnku podmáslí
- 2 lžíce čokoládových kousků
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na chlebíček o velikosti 20 x 10 cm vymažte olejem.
V misce smíchejte krémový sýr, jogurt, cukr a vanilku dohladka. Dejte prozatím bokem.
V druhé míse promíchejte mouku, kakao, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.
Rozšlehejte máslo s cukrem, přidejte vejce, vanilku, jogurt a podmáslí. Po částech přisypávejte moučný mix a promíchejte jen do spojení všech ingrediencí.
Nalijte polovinu těsta do připravené formy, poté přilijte krémovou směs a zalijte druhou polovinou těsta. Posypte čokoládovými kousky a pečte přibližně 55 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde suchá.
Nechte 10 minut chladnout, poté vyklopte chlebíček z formy a nechte úplně vychladout.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda kakao krémový sýr pečení recepty sladké recepty snadné recepty vanilkový extrakt
Zdroj: tutti-dolci.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře