fbpx

Podmáslový čokoládový chlebíček s překvapením

Čokoládový chlebíček, který ukrývá překvapení v podobě jemné krémové náplně ve svém středu. Náročnější přípravu vám plně vynahradí intenzivní čokoládová chuť, která skvěle doplňuje tvarohový krém v každé porci sladké dobroty.

Recept na čokoládový chlebíček

Potřebujeme

Krém

  • 90 g krémového sýra (Philadelphie, Lučiny)
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce cukru
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu

Těsto

  • 1 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/3 hrnku holandského kakaa
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 55 g změklého másla
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 hrnku bílého jogurtu
  • 3/4 hrnku podmáslí
  • 2 lžíce čokoládových kousků

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na chlebíček o velikosti 20 x 10 cm vymažte olejem.

2

V misce smíchejte krémový sýr, jogurt, cukr a vanilku dohladka. Dejte prozatím bokem.

3

V druhé míse promíchejte mouku, kakao, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.

4

Rozšlehejte máslo s cukrem, přidejte vejce, vanilku, jogurt a podmáslí. Po částech přisypávejte moučný mix a promíchejte jen do spojení všech ingrediencí.

5

Nalijte polovinu těsta do připravené formy, poté přilijte krémovou směs a zalijte druhou polovinou těsta. Posypte čokoládovými kousky a pečte přibližně 55 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde suchá.

6

Nechte 10 minut chladnout, poté vyklopte chlebíček z formy a nechte úplně vychladout.

Mohlo by vás zajímat:
čokoláda kakao krémový sýr pečení recepty sladké recepty snadné recepty vanilkový extrakt

Zdroj: tutti-dolci.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře