Ricottový dezert s fíky

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 400-500 g čerstvých fíků, nyní je jejich sezóna a seženete je snad všude
  • 2-3 lžíce nějakého dobrého tmavého rumu
  • 60 g lesního medu
  • agávový sirup dle chuti
  • 250 g ricotty
  • nastrouhaná kůra ze dvou citronů
  • šťáva z poloviny citronu
  • 3 plátky želatiny
  • cukrářské piškoty k podávání

Postup

1

Nejprve je potřeba namočit si želatinové plátky do trochy studené vody. Mezitím si nachystáme fíkové pyré. Zhruba dva fíky dáme stranou a ostatní oloupeme a dáme do mixéru spolu s rumem. Vše umixujeme. Do malého kastrolu dáme 100 ml vody, 60g medu a všechno fíkové pyré. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme cca 5 minut. Sundáme z plotny a vmícháme všechnu dobře vyždímanou želatinu.

2

Zbylé fíky nakrájíme na tenké plátky. Ricottu ušleháme s agávovým sirupem podle chuti, vmícháme citronovou šťávu a kůru. Krém rozdělíme do sklenic a na strany přitiskneme plátky sladkých fíků. Zalijeme fíkovou směsí a už jen necháme dobře ztuhnout v lednici. Trvá to kolem 4 hodin. Podáváme se sladkými piškoty :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Luxusní kynutý ořechový štrůdl s kakaem

Vegetariánské kari

Zapékaná ovesná kaše s blumami

Křehký špenátový quiche s ricottou, vejci a celozrnnou krustou

Zemiakové noky so šampiónovou omáčkou

Špagety se špenátovou omáčkou

Borůvkový dezert

Americká klasika – snadné domácí Corn Dogy

Jarní gnocchi se chřestem, hráškem a parmazánem do půl hodiny

Video: Sýrovo-brokolicové těstoviny bez umývání nádobí

Domácí lučina ze 3 surovin

Křupavé slané bochánky z 4 ingrediencí