Pomerančové košíčky s tekutým karamelem
Pomeranč, karamel a čokoláda je prostě báječná kombinace, do které se jistě zamilujete i vy.

Ingredience na 10 porcí
Těsto na košíčky:
- 210 g špaldové mouky
- 140 g másla
- 1 žloutek
- 70 g cukru
- pomerančová kůra a troška šťávy
Čokoládový krém:
- 1/2 avokáda
- 1/2 většího banánu
- med dle chuti
- lžíce kakaa
Na ozdobu:
- 2 lžíce cukru krupice
- 2–4 lžíce smetany
- pomeranč
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Veškeré ingredience na košíčky zpracujte v celistvé těsto (máslo nechejte předtím povolit v pokojové teplotě) a nechjete odpočinout v ledničce. Potom rozválejte na plát cca 1/2 cm vysoký a vykrojte kolečka s průměrem větším než je dno muffinových formiček. Kolečka vmáčkněte do formiček a vytvarujte do košíčku.

Takto připravené upečte v předehřáté troubě na 165 °C asi 12–15 minut dle vaší trouby. Po vychladnutí vyjměte z formiček.

Nachystejte si krém - rozmixujte avokádo, banán, med dle chuti a kakao. Krém poté nastříkejte pomocí zdobicího sáčku na úhledné kopečky. Nahoru položte kousek pomeranče bez průsvitné slupky.

V rendlíčku nechjete povoli cukr na karamel a poté přidejte smetanu. Stále míchejte. Smetany použijte jen tolik, aby byla karamelová poleva tekutá, ale ne zcela řídká. Nechejte ji mírně zchládnout a poté jí polijte košíčky.

Nechejte vychadit a podávejte třeba ke kávě. Dobrou chuť.


Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře