Do hrnce dejte cca 1,5l vody a do něj nasypejte lišky a nechte je samotné
vařit asi 5 minut. Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky
a přihoďte je k liškám a přidejte cca 1/2 lžičky kmínu.
Osolte, opepřete a vařte do změknutí brambor.
Vedle v rendlíku si uvařte vajíčka natvrdo, které potom nakrájené na drobné kousky přidáte do polévky.
V hrníčku nebo misce rozkvrdlejte obě smetany s hladkou moukou a až budou
brambory měkké, přilejte smetany do polévky a dobře zamíchejte.
Přidejte vajíčka, podle chuti ocet a také kopr.
My máme kulajdu rádi sladko-kyselou, takže dochucování mě zabere nejvíc času.
Já jsem si ještě vyzkoušela do kulajdy poprvé udělat zastřené vejce. Je to trochu vyšší dívčí, ale vypadá to na talíři hezky :) Dejte si do většího hrnce vařit vodu. Vedle do misky si nalijte ocet a do něj rozklepněte vajíčko. Až se bude voda vařit, stáhněte plamen, udělejte ve vodě pořádný vír a vejce tam vlejte – nejlépe do středu. Plamen vypněte a cca 3 minuty nechte ve vodě.