Kulajda

Miluju vůni kopru, miluju tu nakyslou chuť a u nás se vždycky vaří rovnou kotel, protože ji milujeme všichni. Slovo miluju, milujeme jsem napsala ve 4 větách 6 krát :D, ale když ona je fakt naše milovaná :). Každá rodina má svůj recept, takže já se s vámi podělím o ten můj.

Mama pece doma

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g lišek
  • 4 brambory
  • 2-3 lžíce kopru (podle toho jak ho máte rádi)
  • 2 vejce (uvařená natvrdo)
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetka kmínu
  • ocet podle chuti
  • cukr na doslazení
  • sůl, pepř

Postup

1

Do hrnce dejte cca 1,5l vody a do něj nasypejte lišky a nechte je samotné
vařit asi 5 minut. Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky
a přihoďte je k liškám a přidejte cca 1/2 lžičky kmínu.
Osolte, opepřete a vařte do změknutí brambor.

2

Vedle v rendlíku si uvařte vajíčka natvrdo, které potom nakrájené na drobné kousky přidáte do polévky.

3

V hrníčku nebo misce rozkvrdlejte obě smetany s hladkou moukou a až budou
brambory měkké, přilejte smetany do polévky a dobře zamíchejte.

4

Přidejte vajíčka, podle chuti ocet a také kopr.

5

My máme kulajdu rádi sladko-kyselou, takže dochucování mě zabere nejvíc času.

Poznámka

Já jsem si ještě vyzkoušela do kulajdy poprvé udělat zastřené vejce. Je to trochu vyšší dívčí, ale vypadá to na talíři hezky :) Dejte si do většího hrnce vařit vodu. Vedle do misky si nalijte ocet a do něj rozklepněte vajíčko. Až se bude voda vařit, stáhněte plamen, udělejte ve vodě pořádný vír a vejce tam vlejte – nejlépe do středu. Plamen vypněte a cca 3 minuty nechte ve vodě.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí třešňový džem se skořicí a muškátovým oříškem

Zapékaný lilek se špenátem, ricottou a dvěma druhy sýrů za 45 minut

Karbanátky z červené řepy s řepným salátem

Špaldovo-pohankové linecké cukroví

Kakaová roláda s tvarohem a čokoládou

Vánoční cukroví – křehké vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky

Květákovo-fazolové placičky

8 domácích receptů na ovocno-bylinkové sirupy bez vaření

Borůvkové cupcaky s citrónovou kůrou a vanilkovým krémem

Krémový hořčicový dip s podmáslím

Beránek co má koule

Halloweenský perník