Celozrnné košíčky s bylinkovým salátem

Jak chutná jaro? Skoro jako tento recept.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Košíčky

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 15 g mletého lněného semínka
  • 100 ml horké vody
  • ½ lžičky pokrájeného rozmarýnu
  • Špetka soli
  • 7-10 g celozrnné hladké mouky (špadlová)

Salátek

  • Větvička bazalky
  • Snítka oregana
  • Snítka tymiánu
  • Hrst baby špenátu
  • 2 hrstky polníčku
  • Cherry rajčátka
  • ½ lžíce olivového oleje
  • Špetka soli
  • Čerstvě mletý pepř
  • Avokádo

Postup

1

Vločky nasypte do mísy, smíchejte se mletým lněným semínkem, rozmarýnem a solí. Zalijte vodou a promíchejte. Nechte pár minut odležet. Zahustěte moukou.

2

Košíčky vyložte těstem, vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 15 minut. Košíčky nechte zchladnout.

3

Bylinky pokrájejte najemno, špenát překrájejte na proužky. V míse promíchejte s polníčkem, rozpůlenými rajčátky, špetkou soli a pepřem.

4

Na košíky položte hrst salátku a proužky avokáda.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tvarohovo-ostružinová roláda

Kuřecí prsíčka plněné cottage a rukolou

Máslové tyčinky

Vláčné skořicové muffiny z celozrnné mouky s posypkou

Smažené jarní závitky

Cuketová pizza bez mouky

Tvarohový koláč prošívaná deka

Baby grilované papričky s koriandrem a uzenou solí

Grilované květákové placky s parmezánem a cheddarem

Podzimní buchta z dýně

Lišky ve smetanové omáčce s čerstvými bylinkami

Plněný oříškový dort bez mouky