Rajčatové rizoto s červeným vínem

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g rýže arborio
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 100 ml červeného suchého vína
  • ½ stroužku česneku
  • 200 g loupaných, drcených rajčat (v konzervě)
  • Provensálské bylinky
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 250 – 300 ml zeleninového vývaru
  • 30 g parmezánu
  • 30 g sušených rajčat naložených v oleji
  • ½ lžíce najemno nasekané petrželky

Postup

1

Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci (já používám rendlík) rozpalte olej a cibuli restujte asi 1-2 minuty. Přidejte rýží. Za občasného míchání opékejte opět 1-2 minuty. Přidejte protlak a minutu míchejte. Zalijte vínem a za stálého míchání nechte vypařit. Osolte, přidejte najemno nadrcený česnek, pepř, špetku provensálských bylinek a drcená rajčata.

2

Stále míchejte a pomalu podlévejte vývarem. Když je rýže na skus, odstavte z plotny. Přisypte nastrouhaný parmezán (nechte si kousek na hoblinky), nadrobno pokrájená rajčata a petrželku. Dochuťte případně solí a pepřem a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Bleskové čokoládovo-oříškové Soufflé pro začátečníky

Rychlé banánové nanuky s čokoládovou polevou a mandlemi

Panna cotta s lesním ovocem

Chia krekry

Vanilkové cupcakes s borůvkami

Kuře na houbách

Výživný nápoj z chia semínek

Sýrové koláčky s bylinkami a salsou z rajčat

Snadné vláčné čokoládové řezy bez vajec

Gunkan sushi

Kakaová roláda s tvarohem a čokoládou

Video: Nebesky nadýchané japonské lívanečky