Rajčatové rizoto s červeným vínem

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g rýže arborio
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 100 ml červeného suchého vína
  • ½ stroužku česneku
  • 200 g loupaných, drcených rajčat (v konzervě)
  • Provensálské bylinky
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 250 – 300 ml zeleninového vývaru
  • 30 g parmezánu
  • 30 g sušených rajčat naložených v oleji
  • ½ lžíce najemno nasekané petrželky

Postup

1

Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci (já používám rendlík) rozpalte olej a cibuli restujte asi 1-2 minuty. Přidejte rýží. Za občasného míchání opékejte opět 1-2 minuty. Přidejte protlak a minutu míchejte. Zalijte vínem a za stálého míchání nechte vypařit. Osolte, přidejte najemno nadrcený česnek, pepř, špetku provensálských bylinek a drcená rajčata.

2

Stále míchejte a pomalu podlévejte vývarem. Když je rýže na skus, odstavte z plotny. Přisypte nastrouhaný parmezán (nechte si kousek na hoblinky), nadrobno pokrájená rajčata a petrželku. Dochuťte případně solí a pepřem a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

7 nejlepších pomazánek na silvestrovské jednohubky

Originální sušenkové kornouty se zmrzlinou

Mandlové lívance

Losos v rajčatové omáčce

Hráškový krém s kopřivami a tofu krutony

Fitness skořicový mugcake za 5 minut

Celozrnné piškoty s vločkami a medem

Zázvorový sirup

Květák pečený v sezamovém kabátku

Video: Nadýchané bochánky zapečené spolu se špenátovým dipem a 4 druhy sýrů

Polenta s jarní cibulkou a balkánským sýrem

Zdravý makový dort bez mouky a cukru