fbpx

Rajčatové rizoto s červeným vínem

Rajčatové rizoto s červeným vínem

Ingredience na 1 porce

  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g rýže arborio
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 100 ml červeného suchého vína
  • ½ stroužku česneku
  • 200 g loupaných, drcených rajčat (v konzervě)
  • Provensálské bylinky
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 250 – 300 ml zeleninového vývaru
  • 30 g parmezánu
  • 30 g sušených rajčat naložených v oleji
  • ½ lžíce najemno nasekané petrželky

 

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci (já používám rendlík) rozpalte olej a cibuli restujte asi 1-2 minuty. Přidejte rýží. Za občasného míchání opékejte opět 1-2 minuty. Přidejte protlak a minutu míchejte. Zalijte vínem a za stálého míchání nechte vypařit. Osolte, přidejte najemno nadrcený česnek, pepř, špetku provensálských bylinek a drcená rajčata.

2

Stále míchejte a pomalu podlévejte vývarem. Když je rýže na skus, odstavte z plotny. Přisypte nastrouhaný parmezán (nechte si kousek na hoblinky), nadrobno pokrájená rajčata a petrželku. Dochuťte případně solí a pepřem a podávejte.

Rajčatové rizoto s červeným vínem

Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře