Jahodové tiramisu

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 mascarpone
  • 60 g cukru
  • asi 1 dc vody
  • 3 vejce
  • asi 500 g jahod
  • bílá čokoláda, množství dle chuti (není nutná)
  • citronová šťáva z 1/2 citronu
  • 200 g savoiardi
  • asi 4 lžíce našlehané smetany (není nutná)

Postup

1

Nejprve si připravíme jahodový sirup. Rozmixujeme 3/4 jahod, přidáme citronovou šťávu, 3-4 lžíce cukru a vodu. Vaříme na velmi mírném ohni, dokud nám směs nezhoustne (asi 15-20 minut) a dáme ji vychladit.

2

Mezitím si rozklepneme vejce do dvou různých misek, zvlášť bílky a zvlášť žloutky, a přidáme do každé misky polovinu zbylého cukru. Žloutky s cukrem šleháme vidličkou nebo metličkou tak dlouho, dokud nám nevznikne taková hustší kaše. Bílky naopak vyšleháme s cukrem do pevného sněhu (stačí otočit misku vzhůru nohama a víme hned, že je hotový). Do žloutků vmícháme mascarpone a smetanu. Následně začneme k mascarpone postupně přidávat i sníh po částech a vmícháváme ho odspoda směrem nahoru pomalým pohybem, aby nám krém zůstal krásně nadýchaný.

3

Připravíme si pekáček (nebo jinou nádobu dle vašich preferencí) a na dno naneseme krém. Jako další vrstvu poskládáme savoiardi, které jsme namočili z obou stran v jahodovém sirupu. Opět naneseme náš krém. Můžeme naskládat do mezivrstev i pár jahod. Takto pokračujeme a jako poslední vrstva nám zůstane krém, na který poskládáme zbylé jahody nakrájené na libovolně velké kousky. Podáváme posypané nastrouhanou bílou čokoládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kulajda

Video: Mille Feuille – francouzský dezert s vanilkovým krémem a malinami

Dýňové rizoto s kokosovým mlékem

Kuře z jedné pánve se sušenými rajčaty + video

Asijské mleté kuličky

Mrkvový dort

Banánové smoothie s arašídovým máslem, které dodá energii

Avgolemono – řecká citrónová polévka

Celozrnné špagety se špenátovým pestem, žampiony a rajčaty

Pečené kuřecí nugetky s medovo-česnekovou omáčkou

Smažené sajgonky (jarní závitky)

Domácí KFC kuře