Čokoládové řezy „Kinder bueno“ s vanilkovým krémem a smetanou

Řezy s hned několika vrstvami, přičemž v každé vás čeká jinak skvělá chuť. Základ tvoří piškotová čokoládová krusta, následuje sušenková, žloutková a čokoládová. Nadýchanou tečku tvoří jemná smetana se strouhanou čokoládou.
  • Čas přípravy: 2 h
  • Porce: pro 6 – 8

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Základ

  • 6 bílků
  • 6 lžic cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rozdrobených piškotů
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 200 g arašídů
  • 250 g čokoládové pomazánky

Krémové vrstvy

  • 360 g máslových sušenek (ideální jsou červené BEBE sušenky)
  • 300 ml vlažného mléka
  • 500 ml mléka
  • 6 žloutků
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 3 lžíce pšeničné mouky
  • 150 g másla
  • 3 lžíce cukru
  • 100 g hořké čokolády

Zdobení

  • 200 ml šlehačky
  • 1/2 balíčku ztužovače šlehačky
  • 100 g strouhané čokolády
  • pár kousků arašídů

Postup

1

Bílky vyšlehejte s cukrem na tuhý sníh, pomalu přidejte olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a s rozdrobenými piškoty. Takto připravené těsto nalijte na plech a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 minut.

2

Mezitím si nasekejte arašídy a nasucho je opečte na pánvičce.

3

Na ještě teplé, upečené těsto dejte čokoládovou pomazánku a posypte opraženými arašídy.

4

Na čokoládu a ořechy naskládejte polovinu sušenek, které jemně přitlačte a pokapejte polovinou teplého mléka.

5

Pudink smíchejte s moukou a se žloutky. Pomalu přilijte 100 ml mléka a důkladně smíchejte, abyste neměli hrudky. 400 ml mléka ohřejte v rendlíku a pomalu přidávejte žloutkovou hmotu. Vařte do zhoustnutí a poté nechte zchladnout.

6

Máslo s cukrem vyšlehejte dohladka a po lžících přidejte vychladlý žloutkový krém. Vyšlehanou náplň rozdělte na polovinu a do jedné přidejte rozpuštěnou čokoládu.

7

Na sušenky navrstvěte žloutkový krém. Naskládejte druhou polovinu sušenek, které polijte zbylým teplým mlékem. Navrstvěte čokoládový krém a vrch ozdobte ztuženou šlehačkou a strouhanou čokoládou.

8

Dejte do lednice ztuhnout alespoň na hodinu. A můžete podávat!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší

Smetanový čokoládový dort s arašídy

Bezlepkový dort s mascarpone a malinovým pyré

Supreme z kukuřičného kuřete s hráškovým bulgurem

Lahodná pečená mrkev s javorovým sirupem

Hokaido krémová polévka

Bezlepkové slané krekry z hrachového těsta

Video: Veselý dort v podobě roztomilého ježečka

Špagety s česnekem a parmezánem hotové do 20 minut

Vláčná cuketová bábovka

Rafaelo

Recept na vláčný mrkvový dort s banánem a ricottovým krémem