Pečená mrkev s parmezánem a bazalkovým pestem

I z nudné mrkve se dá vykouzlit skvělé jídlo! Stačí přidat pár surovin, které podtrhnou její přirozenou sladkost, která se pečením ještě zvýrazní.

PaleoSnadno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 800 g mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 40 g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • 50 g ořechů (například pekany, kešu, lískové atd.)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké hrsti čerstvé bazalky
  • 1/4 citrónu
  • sůl

Postup

1

Oloupanou mrkev nakrájejte na špalíčky, promíchejte s olivovým olejem, osolte a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 35 minut. Pak mrkev promíchejte, posypte nastrouhaným parmezánem a dejte péct ještě na 10 minut.

2

Rozmixujte si dohladka ořechy, oloupaný česnek, olivový olej a čerstvou bazalku. Pesto dochuťte solí a šťávou z citrónu. Do pesta se správně přidává i parmezán. Zde je záměrně vynechán pro chuťový kontrast s upečeným parmezánem na mrkvi.

3

Bylinkové pesto podávejte s čerstvě upečenou mrkví. Dobrou chuť :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slané vafle

Asijský salát s tofu

Kachní prso s omáčkou z granát. jablek a cizrnovou kaší

Domácí skořicové churros s hořkou čokoládou

Kousky banánů ve skořicovém těstíčku – smažená pochoutka

Vláčná kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Fazolové “brownies“

Nepečené čokoládové řezy s vlašskými ořechy do 30 minut

Mrkvové karbanátky s uzeným tofu

Osvěžující jogurtovo-jahodový koláč z křehkého těsta

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Pečený zázvorový čaj s citrusy