Pečená mrkev s parmezánem a bazalkovým pestem

I z nudné mrkve se dá vykouzlit skvělé jídlo! Stačí přidat pár surovin, které podtrhnou její přirozenou sladkost, která se pečením ještě zvýrazní.

PaleoSnadno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 800 g mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 40 g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • 50 g ořechů (například pekany, kešu, lískové atd.)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké hrsti čerstvé bazalky
  • 1/4 citrónu
  • sůl

Postup

1

Oloupanou mrkev nakrájejte na špalíčky, promíchejte s olivovým olejem, osolte a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 35 minut. Pak mrkev promíchejte, posypte nastrouhaným parmezánem a dejte péct ještě na 10 minut.

2

Rozmixujte si dohladka ořechy, oloupaný česnek, olivový olej a čerstvou bazalku. Pesto dochuťte solí a šťávou z citrónu. Do pesta se správně přidává i parmezán. Zde je záměrně vynechán pro chuťový kontrast s upečeným parmezánem na mrkvi.

3

Bylinkové pesto podávejte s čerstvě upečenou mrkví. Dobrou chuť :-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mazanec

Video: Domácí vanilkový a čokoládový pudinkový pohár

Domácí rohlíky plněné uzeným sýrem

Video: Zapečené kuřecí prsa s mozzarelou a rajčatovou omáčkou

Krémová květáková polévka

Citronový dezert do skleničky

Krekry ze špaldové a z čirokové mouky

Tres leches cupcakes

Linecké kostičky s ořechy a medem

Video: Letní koláč s jahodami inspirovaný citronádou

Hlívový kuba – láska na první ochutnání

Kešu máslo