Smíchejte droždí s horkou vodou a míchejte, dokud se droždí nerozpustí.
Do mísy nasypejte mouku, přidejte sůl, olej a vodu s droždím a pořádně prohnětejte.
Vložte do mísy, lehce potřete oleje, aby těsto neokoralo a nechte pod utěrkou asi 1 hodinu kynout.
Rozdělte těsto na 8 dílů a z každého kousky vyválejte válečkem placku.
Pokud nechcete, aby se placka nafoukla, propíchejte ji špejlí na několika místech.
Rozpalte nepřilnavou pánev a bez oleje na středním plameni opečte placky z obou stran. Povrch by se měl při opékání zbarvit dozlatova.
Před servírování můžete potřít olivovým olejem a posypat oreganem.
TIP: Chcete pitou doplnit své letní grilování? Potřete ji lehce olivovým olejem, posypte oreganem a dejte ji těsně před servírováním na chvíli opéct na gril. Bude krásně měkká a voňavá.