Pravá řecká pita

Pita je druh pečiva, který se připravuje především na Blízkém Východě, v oblasti Středomoří a na Balkáně. Pity mohou mít různé tvary i velikosti, často se připravuje při vysokých teplotách tak, aby se těsto nafouklo. Zároveň se tak v pitě snadno vytvoří vnitřní otvor a pita se může plnit. Často se plní například kebabem, gyrosem, falafelem nebo souvlaki.

Ochutnejte svět

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek horké (ne vroucí) vody
  • 2 lžičky sušené droždí
  • 2,5-3 hrnky mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička oleje

Postup

1

Smíchejte droždí s horkou vodou a míchejte, dokud se droždí nerozpustí.

2

Do mísy nasypejte mouku, přidejte sůl, olej a vodu s droždím a pořádně prohnětejte.

3

Vložte do mísy, lehce potřete oleje, aby těsto neokoralo a nechte pod utěrkou asi 1 hodinu kynout.

4

Rozdělte těsto na 8 dílů a z každého kousky vyválejte válečkem placku.

5

Pokud nechcete, aby se placka nafoukla, propíchejte ji špejlí na několika místech.

6

Rozpalte nepřilnavou pánev a bez oleje na středním plameni opečte placky z obou stran. Povrch by se měl při opékání zbarvit dozlatova.

7

Před servírování můžete potřít olivovým olejem a posypat oreganem.

Poznámka

TIP: Chcete pitou doplnit své letní grilování? Potřete ji lehce olivovým olejem, posypte oreganem a dejte ji těsně před servírováním na chvíli opéct na gril. Bude krásně měkká a voňavá.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lokše plněné zelím a hlívou

Uzená polévka

Chřestové risotto s pancettou

Medovníkové kuličky

Nadýchané italské tiramisu

Video: Bramborová roláda naplněná sýrem, slaninou a klobáskou

Rychlé lívance z jogurtového těsta

Kozí sýr s brusinkami a ořechy

Luxusní cukroví – Dortová lízátka

Dokonalý domácí kávový likér

Toskánský piniový koláč

Polenta se sušenými rajčaty a olivami