Zmražené ovoce vsypete do mixéru, přidáte cukr, zakysanou smetanu, vodu a vše mixujete cca 1 minutu – případně do té doby, dokud se nevytvoří mražený krém s jemnou krémovou strukturou.
Zmrzlinu rozdělíte do misek a hned podáváte.
Varianta nanuky:
vzniklým mraženým krémem naplníte formičky na nanuky.
Osvědčilo se mi s nanukovou formičkou poklepávat o desku stolu, aby si náplň „sedla“ a nedělala vzduchové bubliny. Formičku zavřete pomocí držátek a dáte do mrazáku na několik hodin zmrazit (nejlépe přes noc).
A jak nanuky z formičky vyndat? Jednoduše.
Do mísy nalijete horkou vodu z kohoutku a formičku s nanuky do ní postavíte – vody dejte do mísy tolik, aby nepřesahovala přes okraj nanukové formičky.
Chviličku počkáte (cca 15 vteřin), pak nanuky vezmete za držátka a jednoduše z formičky vyndáte.
U nás se cukrem šetří – zmrzlina je tedy silně ovocná, osvěžující, připomínající ovocnou dřeň. Pokud máte rádi sladké, přisypte si cukru dle vaší chuti a dle sladkosti použitého ovoce – uvedené množství vám asi nebude stačit…:)