Domácí ovocná zmrzlina nebo nanuky

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g mraženého ovoce
  • 200 g zakysané smetany
  • 8 kávových lžiček vanilkového cukru
  • 25 ml vody

Postup

1

Zmražené ovoce vsypete do mixéru, přidáte cukr, zakysanou smetanu, vodu a vše mixujete cca 1 minutu – případně do té doby, dokud se nevytvoří mražený krém s jemnou krémovou strukturou.

2

Zmrzlinu rozdělíte do misek a hned podáváte.

3

Varianta nanuky:
vzniklým mraženým krémem naplníte formičky na nanuky.
Osvědčilo se mi s nanukovou formičkou poklepávat o desku stolu, aby si náplň „sedla“ a nedělala vzduchové bubliny. Formičku zavřete pomocí držátek a dáte do mrazáku na několik hodin zmrazit (nejlépe přes noc).

4

A jak nanuky z formičky vyndat? Jednoduše.
Do mísy nalijete horkou vodu z kohoutku a formičku s nanuky do ní postavíte – vody dejte do mísy tolik, aby nepřesahovala přes okraj nanukové formičky.

5

Chviličku počkáte (cca 15 vteřin), pak nanuky vezmete za držátka a jednoduše z formičky vyndáte.

Poznámka

U nás se cukrem šetří – zmrzlina je tedy silně ovocná, osvěžující, připomínající ovocnou dřeň. Pokud máte rádi sladké, přisypte si cukru dle vaší chuti a dle sladkosti použitého ovoce – uvedené množství vám asi nebude stačit…:)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Quesadila s chorizem a černými fazolemi

Italské sušenky cantucci

Tofu v rajčatové omáčce s quinoou

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Knedlíky s vajíčkem trochu jinak

Krémový cheesecake s čokoládovou krustou, karamelem a smetanou

Nejčokoládovější dort na světě, jen ze 3 ingrediencí

Cold brew coffee /studená káva

Video: Nadýchané bochánky zapečené spolu se špenátovým dipem a 4 druhy sýrů

Galette ze špaldovky s jahodami a malinami

Opečený kapr s kořenovou zeleninou a cizrnou