Co budete potřebovat na 12 věnečků
Na krém
Do hrnce dejte vodu, máslo a špetku soli, vše přiveďte k varu a na chvilku
odstavte. Přidejte mouku promíchanou s kukuřičným škrobem a důkladně promíchejte.
Hrnec vraťte zpátky na plamen a odpalujte těsto – celková doba odpalování je cca
2 minuty. Poté těsto přendejte do mísy a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Troubu předehřejte na 200 °C. Do těsta o pokojové teplotě zašlehejte postupně
obě vajíčka a kypřící prášek. Těsto by mělo být hladké, lesklé a husté.
Plech si vyložte pečícím papírem. Cukrářský sáček naplňte těstem a dělejte
dvojitá kolečka. Nedělejte je moc velké, protože Vám v troubě nabydou.
Pečte 18-20 minut podle trouby.
Když věnečky upečete, ještě za tepla je rozkrojte napůl a nechte úplně
vychladnout.
Mascarpone vyšlehejte s vanilkovým cukrem a poté přidejte smetanu.
Poté naplňte věnečky připraveným krémem, dozdobte ovocem a posypte cukrem.