Zapečené jáhly se zelím a uzeným tofu

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g jáhel (nejlepší jsou bio, ty klasické jsou většinou nahořklé – jsou v horší kvalitě, já mohu za sebe doporučit z dmky, nikdy nebyly hořké a jsou rychle hotové, stačí vařit jen 7–10min )
  • 200–250 g uzeného tofu
  • 1/2 balení kysaného bílého zelí (cca 250 g, nebo dle chuti)
  • 2 žluté cibule (středně velké)
  • sůl
  • pepř
  • sušený nebo čerstvý tymián dle chuti (ale pozor, tymián je poměrně výrazná bylinka)
  • 100–150 ml sojové smetany
  • olivový olej
  • 2,5 lžíce sojové omáčky

Postup

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 160 °C. Jáhly propláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni ve dvojnásobném množství vody (nejlépe je ji zvážit). Vaříme cca 10–15 minut, prostě do té doby, než se téměř všechna voda vypaří, pak vypneme a necháme pod poklicí nabobtnat, než nachystáme ostatní suroviny.

2

Cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo větší kostičky (záleží, jak moc velké kousky máme v jídle rádi) a osmahneme na trošce olivového oleje lehce dozlatova. Tofu nakrájíme na menší kostičky nebo rozdrobíme, dle libosti a času, co si budeme nalhávat, drcení je rychlejší. Do mísy nasypeme jáhly, cibuli, zelí, tofu, tyminán a pořádně promícháme, poté osolíme a opeříme dle chuti. Nebojte se ochutnávat, ale se solí trochu šetřete, nezapomeňte, že ještě budete dávat sojovou omáčku.

3

Zapékací mísu vymažeme lehce troškou olivového oleje a směs do ní uhladíme. Smetanu smícháme se sojovou omáčkou a zalijeme směs. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 15–20minut dozlatova. Pak servírujeme na talíře nebo jako my, dlabeme rovnou ze zapékací mísy lžící :))). I když přítel byl ze začátku spíše skeptický, po ochutnání tomu dal známku jako ve škole za 3, škoda, dle mého soudu za jedna, tahle jídla miluju... no jo, holt chlap..:))))).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hrachová kaše s mandlovým mlékem

Mandlové cupcakes s vanilkovým krémem

Sýrové sušenky

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Vláčné skořicové muffiny z celozrnné mouky s posypkou

Špaldové jahodové bochanky s mandlemi

Bezlepkový dýňový koláč s rozinkami

Domácí pizza bez droždí

Salátové rolky s kroupami a cuketou

Křehké broskvové řezy s borůvkami

Nepečené Brownies z datlí bez přidaného cukru

Tvarohové knedlíčky s ovocným přelivem