Nejprve si předehřejeme troubu na 160 °C. Jáhly propláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni ve dvojnásobném množství vody (nejlépe je ji zvážit). Vaříme cca 10–15 minut, prostě do té doby, než se téměř všechna voda vypaří, pak vypneme a necháme pod poklicí nabobtnat, než nachystáme ostatní suroviny.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo větší kostičky (záleží, jak moc velké kousky máme v jídle rádi) a osmahneme na trošce olivového oleje lehce dozlatova. Tofu nakrájíme na menší kostičky nebo rozdrobíme, dle libosti a času, co si budeme nalhávat, drcení je rychlejší. Do mísy nasypeme jáhly, cibuli, zelí, tofu, tyminán a pořádně promícháme, poté osolíme a opeříme dle chuti. Nebojte se ochutnávat, ale se solí trochu šetřete, nezapomeňte, že ještě budete dávat sojovou omáčku.
Zapékací mísu vymažeme lehce troškou olivového oleje a směs do ní uhladíme. Smetanu smícháme se sojovou omáčkou a zalijeme směs. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 15–20minut dozlatova. Pak servírujeme na talíře nebo jako my, dlabeme rovnou ze zapékací mísy lžící :))). I když přítel byl ze začátku spíše skeptický, po ochutnání tomu dal známku jako ve škole za 3, škoda, dle mého soudu za jedna, tahle jídla miluju... no jo, holt chlap..:))))).