Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti cca 22×30 cm vyložte pečícím papírem a lehce vymažte olejem.V míse společně rozšlehejte máslo, cukr a kakao. Přidejte vejce a vanilku. V druhé misce promíchejte mouku, kypřící prášek, sůl a skořici. Suché ingredience vsypte do mokrých a promíchejte dohladka. Vsypte hrnek čokoládových kousků a 3/4 hrnku nasekaných ořechů. Jemně smíchejte s těstem.

Krok 2
Vlijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 až 35 minut. Poté nechte 5 minut chladnout a vidličkou nebo opačným koncem vařečky na několika místech propíchejte povrch korpusu. Nalijte na něj karamel a rozetřete. Vložte korpus na hodinu do lednice.

Krok 3
Na čokoládový krém rozšlehejte máslo, kakao, med a vanilku dohladka. Přisypte moučkový cukr a přilijte 2 lžíce mléka. Pokud bude krém příliš hustý, přilijte ještě jednu lžíci mléka. Vyndejte korpus z lednice a natřete na něj připravený krém. Posypejte povrch nasekanými ořechy (1/2 hrnku) a čtvrtinou hrnku čokoládových kousků. Pocákejte trochou karamelu a můžete servírovat.
