Čokoládové řezy s marcipánem

Pokud máte rádi marcipánové pralinky, tento recept si zamilujete. Inspirací pro něj byly totiž slavné Mozartovy koule, rakouské bonbony, jejichž historie sahá až do roku 1890.

Dorty a moučníky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 100 g másla nebo margarínu
  • 100 g cukru
  • 4 vejce
  • 70 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • půl balíčku prášku do pečiva

Ořechová vrstva

  • 300 g Nutelly nebo jiného lískooříškového krému

Krém

  • 1 vanilkový puding
  • 30 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 20 ml mandlového aroma

Marcipánová vrstva

  • 300 g marcipánu

Čokoládová poleva

  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce oleje

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Utřete máslo s cukrem do pěny, přidejte vaječné žloutky, mouku, kakao a prášek do pečiva. Bílky vyšlehejte do ztuhnutí, a opatrně přimíchejte do směsi. Hotové těsto vlijte na plech vystlaný pečícím papírem. Pečte v troubě 15-30 minut, podle velikosti plechu a výšky korpusu. Po upečení nechte buchtu vychladnout.

2

Připravte si krém. V hrnci povařte mléko, puding a cukr. Odstavte hrnec z plamene, a za občasného míchání nechte krém vychladnout. V průběhu zamíchejte do krému mandlové aroma.

3

Na vychlazený korpus natřete vrstvu Nutelly. Pokud je Nutella příliš tuhá, můžete ji nechat povolit v mikrovlnné troubě, nebo v hrnci nad parou. Na vrstvu Nutelly natřete vrstvu krému. Rozválejte marcipán a navrstvěte jej na krém. Takto připravený dezert vložte na půl hodiny do lednice.

4

V hrnci nad parou rozpusťte čokoládu, a přidejte do ní lžíci oleje. Vytáhněte řezy z lednice a přelijte ji polevou.

5

Polevu nechte ztuhnout při pokojové teplotě, a poté vložte hotový dezert na další dvě hodiny do lednice. Dezert krájejte horkým nožem, aby čokoládová poleva nepopraskala.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dokonalý domácí kávový likér

Koláč s brusinkami a mákem

Perníčky

Video: Dozlatova a křupava upečené, bylinkami provoněné pečené brambory – 3 způsoby

Italský koktejl

Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut

Ořechové vánoční cukroví s lahodným krémem a polevou

Letní bylinkovo – ovocná limonáda

Losos v marinádě z pomerančů a bylinek

Masové koule s rajčatovou omáčkou

Veselé velikonoční sušenky s čokoládovým krémem a vajíčky

Jednoduché cukroví do půl hodiny – „Kávová zrna“