Obrácený koláč s červenou řepou

Měla jsem na záhoně ještě několik posledních řepiček, a tak jsem upekla obrácený koláč sester Tatinových, ale s řepou. Je boží. K řepě se určitě hodí kozí sýr, ovšem já nejsem milovníkem jeho chuti ani vůně, proto jsem dala přednost gorgonzole. Ale vy ho tam určitě dejte, pokud ho máte rádi ;-).

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 3–4 uvařené řepy
  • 3 PL octa balsamico
  • 2 PL medu
  • 2 stroužky česneku
  • pár snítek tymiánu
  • 1 PL másla
  • pepř a sůl

Postup

1

Na pánev vlijeme ocet a zahřejeme, přidáme med, podle chuti osolíme a opepříme. Přihodíme najemno posekaný česnek a tymián. Necháme chvilku redukovat, až se směs začne "táhnout". Řepy nakrájíme na plátky o síle cca 0,5 cm, osolíme z obou stran a postupně vkládáme do pánve a obalíme je směsí z obou stran. Klademe od středu na dno koláčové formy (pozor, nepoužívat tu s odnímatelným dnem, jinak šťáva poteče ven) a zbytkem šťávy přelijeme.

2

Okraje těsta zastrkejte podél krajů ke dnu, párkrát ho propíchtěte špičkou nože a formu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 30 minut. Vyjměte z trouby a nechte chvilku odstát, bublající šťáva se vsákne a teprve pak koláč obraťte. Formu přiklopte větším talířem a otočte dnem vzhůru. Ještě teplý koláč pokryjte pár kousky sýru, buď kozím, nebo nějakým chuťově výraznějším. Jak už jsem psala, já jsem použila gorgonzolu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Smažené uzlové koblížky z tvarohového těsta

Pšeničný salát s pikantní mrkvovou omáčkou

Kuře na houbách

Pikantní tofu s fazolkami

Zdravý hrnečkový koláč s kakaem a jablíčkem

Křupavá dobrota – opékaná cizrna s pikantním kořením

Kokosový chia pudink s ovocem

Jemný těstovinový salát s chřestem a česnekovým máslem

Video: Velmi snadné nutellové brownies z 5 ingrediencí

Domácí kečup

Sladké závitky s marmeládou z těsta se zakysanou smetanou

Irský semínkový chléb – bez kvásku