
Na pánev vlijeme ocet a zahřejeme, přidáme med, podle chuti osolíme a opepříme. Přihodíme najemno posekaný česnek a tymián. Necháme chvilku redukovat, až se směs začne "táhnout". Řepy nakrájíme na plátky o síle cca 0,5 cm, osolíme z obou stran a postupně vkládáme do pánve a obalíme je směsí z obou stran. Klademe od středu na dno koláčové formy (pozor, nepoužívat tu s odnímatelným dnem, jinak šťáva poteče ven) a zbytkem šťávy přelijeme.
Okraje těsta zastrkejte podél krajů ke dnu, párkrát ho propíchtěte špičkou nože a formu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 30 minut. Vyjměte z trouby a nechte chvilku odstát, bublající šťáva se vsákne a teprve pak koláč obraťte. Formu přiklopte větším talířem a otočte dnem vzhůru. Ještě teplý koláč pokryjte pár kousky sýru, buď kozím, nebo nějakým chuťově výraznějším. Jak už jsem psala, já jsem použila gorgonzolu.