Obrácený koláč s červenou řepou
Měla jsem na záhoně ještě několik posledních řepiček, a tak jsem upekla obrácený koláč sester Tatinových, ale s řepou. Je boží. K řepě se určitě hodí kozí sýr, ovšem já nejsem milovníkem jeho chuti ani vůně, proto jsem dala přednost gorgonzole. Ale vy ho tam určitě dejte, pokud ho máte rádi ;-).
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1 listové těsto
- 3–4 uvařené řepy
- 3 PL octa balsamico
- 2 PL medu
- 2 stroužky česneku
- pár snítek tymiánu
- 1 PL másla
- pepř a sůl
Postup
1
Na pánev vlijeme ocet a zahřejeme, přidáme med, podle chuti osolíme a opepříme. Přihodíme najemno posekaný česnek a tymián. Necháme chvilku redukovat, až se směs začne "táhnout". Řepy nakrájíme na plátky o síle cca 0,5 cm, osolíme z obou stran a postupně vkládáme do pánve a obalíme je směsí z obou stran. Klademe od středu na dno koláčové formy (pozor, nepoužívat tu s odnímatelným dnem, jinak šťáva poteče ven) a zbytkem šťávy přelijeme.
2
Okraje těsta zastrkejte podél krajů ke dnu, párkrát ho propíchtěte špičkou nože a formu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 30 minut. Vyjměte z trouby a nechte chvilku odstát, bublající šťáva se vsákne a teprve pak koláč obraťte. Formu přiklopte větším talířem a otočte dnem vzhůru. Ještě teplý koláč pokryjte pár kousky sýru, buď kozím, nebo nějakým chuťově výraznějším. Jak už jsem psala, já jsem použila gorgonzolu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}